Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Drogtanya és tonnányi hulladék Zuglóban, a Francia úton - Hulladekvadasz.hu

Drogtanya és tonnányi hulladék Zuglóban, a Francia úton

Miközben a hulladékgazdálkodás rendszerének az átalakítása folyik, addig Zuglóban ennek csődjéről beszélhetünk. Budapest XIV. kerülete mostanság a hulladékvadász célkeresztjébe került, de nem a Városligetben zajló események okán, hanem az utóbbi hetekben tapasztalt folyamatos illegális hulladék bejelentések miatt.

A garázsok mögött "lövik be magukat" a drogosok, az utcán kábítószeres tűk hevernek szanaszét. Fotó: hulladekvadasz.hu

A garázsok mögött „lövik be magukat” a drogosok, az utcán kábítószeres tűk hevernek szanaszét. Fotó: hulladekvadasz.hu

A Francia útról már korábban is érkezett több bejelentés az oldalunkra (lásd. itt és itt). A bejelentő állítása szerint évek óta próbálják megoldani minden jogi lehetőséget mérlegelve, de a hatóságoktól folyamatos kitérő válaszokat kapnak arra hivatkozva, hogy a  terület a Máv-hoz tartózik. Továbbá problémát jelenthet a bejelentő szerint, hogy a terület Zugló ingyenes illemhelye és az úgynevezett „drogosok” is ideszoktak.

A bejelentő: A hatóságok tehát köszönik jól vannak.

[Best_Wordpress_Gallery id=”88″ gal_title=”Franciadrog”]

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Most találtam meg a Francia út földes részén készült videót, amely a Francia út „Egressy út – Mogyoródi út” közötti szakasz szeméthelyzetéről tudósított. Szerintem van ennél szörnyűbb állapot is nevezetesen a Francia út „Mogyoródi és Kerepesi út” közötti szakasza. Itt mázsa, ha nem tonnaszám található szemét, amelyet budapesti polgárok hordanak ide. Ez a terület  Zugló ingyenes illemhelye. A garázsok mögött is leírhatatlan a szemét helyzet, de sem az Önkormányzat, sem pedig a MÁV sok év óta nem csinál semmit, nem gondoskodik az áldatlan állapotok megszüntetéséről. Ha  a MÁV-nak jelezzük a problémát, ők a nehéz helyzetükre hivatkoznak és általában azt írják, hogy a MÁV hány ezer kilométeres hálózattal rendelkezik (nem is néznek felnőtt embereknek, ami szintén felháborító). Az nem zavarja őket, hogy Budapest belső részében vagyunk.  Elszomorító, hogy ezek az állapotok néhány száz méterre találhatók a SportArénától, itt a METRO megállója, de a kerepesi út túloldalán van a Rendőri Készenléti Ezred. A zuglói rendészet udvariasan csak azt jelzi, hogy sajnos ők itt nem illetékesek, mivel MÁV terület. Nem beszélve arról, hogy itt a garázsok mögött „lövik be magukat” a drogosok, az utcán kábítószeres tűk hevernek szanaszét. A hatóságok tehát köszönik jól vannak.”

Egy rendszám nélküli, roncsautó. Hulladéknak minősül. Vajon a gazdája merre van? Fotó: hulladekvadasz.hu

Egy rendszám nélküli, roncsautó hulladéknak minősül. Vajon a gazdája merre van? Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, veszélyes, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...