Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Természetvédelmi Őrszolgálat és a környezeti nevelés - Hulladekvadasz.hu

A Természetvédelmi Őrszolgálat és a környezeti nevelés

A Természetvédelmi Őrszolgálat feladatai ellátása során nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelés gyakorlására. A természetvédelem iránti fogékonyság kialakulásához szükséges már a fiatalokat is megismertetni környezetünk szépségeivel.

Ennek érdekében különböző korosztályoknak nyújt érdekes, tanító jellegű programokat az Őrszolgálat. Az óvodásoknak „Házhoz megy a tanösvény” program keretein belül tart játékos foglalkozást. Az iskolásoknak „Tanösvénytúra” alkalmával mutatja be a természetet, melyet a védett területeken, tanösvények mentén tehetnek meg a gyerekek egy izgalmas túra során.

környezeti nevelés Túra a tanősvényen a Természetvédelmi Őrszolgálat szervezésében. Fotó: Természetvédelmi Őrszolgálat

Túra a tanősvényen a Természetvédelmi Őrszolgálat szervezésében. Fotó: Természetvédelmi Őrszolgálat

Az érettségi előtt álló középiskolásoknak lehetőségük van a kötelező ötven órás közösségi szolgálatukat a Természetvédelmi Őrszolgálat irányítása mellett ellátni. Ezen kívül számos természetvédelmi rendezvényen részt vesznek, ahol különböző játékokkal, feladatlapokkal várják az érdeklődőket.

A Természetvédelmi Őrszolgálat környezeti nevelés programjai irányt lehet érdeklődni az alábbi email címeken:

dios.dora@fori.hu,

termeszetvedelem@fori.hu

You may also like...