Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A Hulladékvadász működési elve és annak bemutatása

A Hulladékvadász működési elve még sokaknak nem világos ezért egy egyszerű ábra segítségével mutatjuk be a több mint féléve működő rendszert.

Hulladékvadász működési elve

Illegális hulladék: Hulladéknak, vagy szemétnek azokat a tárgyakat nevezzük, amelyek az ember mindennapi élete során keletkeznek és a keletkezésük helyén (gyárak, üzemek, háztartás stb.) feleslegessé váltak, tőlük tulajdonosuk megválik, vagy megválni köteles. Fajtái lehetnek pl: háztartási (kommunális), ipari, építési, mezőgazdasági.

Bejelentő: Az a természetes személy aki bejelenést tesz, azaz Te, akinek fontos a környezete tisztasága, óvja és védi környezetét.

Az útmutató a bejelentés menetéről ezen a linken megtalálható.

Hulladakvadasz.hu: A központi oldal. Ide érkeznek a hulladékvadászok bejelentései, amelyet az oldal csapata adminisztrál. Azután továbbküldi az aktuális önkormányzatoknak a bejelentéseket.

Önkormányzat: Felvesszük a kapcsolatot az aktuális önkormányzat ügyintézőjével a bejelentés minél hamarabbi megoldása érdekében. Továbbá oldalunk az önkormányzatokkal az együttműködésre törekszik.

Köszönjük.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek