Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Budapest szégyene, a Terebesi utca

Több bejelentés érkezett fővárosunk feltehetően legszemetesebb körzetéről, emiatt a hulladekvadasz.hu csapata ellátogatott a helyszínre, többek közt a Terebesi utcába. Ez Budapest szégyene. A látvány elképesztő.

Ez a körzet az Örs vezér terétől 5 percre található iskolák, lakóövezetek közvetlen szomszédságában. Korábban több bejelentés is érkezett az oldalra (Gyógyszertár utca, Illegális szeméttelep), amelyeket a helyi önkormányzatnál jelentettünk.

Budapest illegális szeméttelepe

Fotó: hulladekvadasz.hu – Budapest egyik illegális szeméttelepe

A területen folyamatos illegális hulladéklerakás történik. Van, hogy egy személyautó megáll és kidobja a szemeteszsákot. Van, hogy éjszaka teherautóról dobják le a szemetet és ha ez nem lenne elég baj, a “hajléktalan falvak” miatt is folyamatos a szemét áradat a területen.

Helyszín: Budapest X. területe Kőbánya

A körzet elhíresült korábban a terebesi erdő lakóiról, közülük többen már hosszú évek óta élnek itt saját építésű házaikban. Elmondásuk szerint nincs konfliktusuk a környéken élőkkel, és a rendőrség sem zaklatta őket eddig. Az önkormányzat több éve próbálja megoldani a kialakult helyzetet.

A csapatunk a Terebesi utcáról készített felvételt, amelynek láttán minden jóérzésű, környezete tisztaságára ügyelő embert sokkol a hömpölygő, rengeteg hulladék.

Jogosan vetődhet fel az a kérdés, hogy 2016-ban Magyarország fővárosában ez hogyan fordulhat elő?

A Terebesi utca csak egy részlete a körzetnek. Az erdős terület sok más dolgot rejt magában, ami egy kulturált ember számára felfoghatatlan. Így a már korábban említett “hajléktalan falvakat”, illetve illegális szeméttelepeket.

A hulladekvadasz.hu ehhez hasonló terepszemléket gyakorta fog tartani, hiszen fel kell hívni a problémára a figyelmet. Jó példa volt erre a napokban a 89.5 Music Fm rádiócsatorna figyelemfelkeltő akciója Budapesten, a Gubacsi híd lábánál lévő illegális hulladéklerakásról való tudósítása, amire pár nappal később a helyi önkormányzat úgy reagált, hogy hulladékszállítókat küldött a helyszínre és megszüntette a problémát.

A remény hal meg utoljára … 

A honlapunk egy olyan idealista gondolattal jött létre mely szerint mindenki ki tudja venni a részét környezete, élettere megőrzésében, mint a legapróbb önkéntes. Oldalunk célja a figyelemfelkeltésen túl együttműködni és segíteni a helyi önkormányzatok, helyi zöld civil szervezetek munkáját. Minden az oldalra felkerülő bejelentést eljuttat az aktuális szervezethez, a helyszín és kép csatolásával, illetve „Tisztogatók” címszó alatt szemétgyűjtési akciókat szervez.

Ez csupán egy kezdeményezés, amely csak rajtunk múlik eléri-e a célját.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek