Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Téli idill a volt MDF-székháznál, Zugló, Vezér u.

A hulladékvadász csapata a napokban Zuglóban, a Vezér utcai, kiégett egykori MDF-székháznál járt.

mdf_0

A Vezér utca felől látszik még az MDF zuglói csoportjának a táblája. Fotó: hulladekvadasz.hu

Egy felháborodott lakótól bejelentés érkezett.

Bejelentés szövege
“A XIV.ker. Vezér utcában a volt MDF pártház épülete a párt visszavonulása óta üresen áll. Az épület az évek során szétrohadt, a telken döbbenten tapasztalom, hogy az utóbbi időben terjedelmes szeméthalmok jelentek meg, mintegy illegális szemétlerakóként lehet jellemezni. Gyalázat, ha bárhol ilyen előfordul, de hogy nem kímélik már a belső, valamikor frekventált területeket sem. Ráadásul a szemetesek heti rendszerességgel hajtanak el a telek előtt, és senkinek nem jut eszébe intézkedni?”
[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”mdfparthazzuglo”]

A képek tanulsága szerint főként kommunális hulladék található az elhagyatott volt pártház területén. Mindez egy központinak nevezhető lakóövezet kellős közepén, egy bölcsőde szomszédságában található. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a környezettudatosságot gyermekkorban kell megtanulni, elsajátítani. Nehezen hisszük, hogy ezen a környéken ez lehetséges.

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”mdf-székház2″]

Téli idill

Téli idill. Fotó hulladekvadasz.hu

Korábban a tuzoltosag.info írt róla, hogy a 150 négyzetméteres épületben nagy mennyiségű szemét kapott lángra, ami az összes helyiségre átterjedt. Jelenleg nem bent, hanem kint az épülethez tartozó telken van a szemét, illetve sajnálatos módon az épületet hajléktalanok lakják.

Elképesztő, hogy egy volt pártházból szemét, és hajléktalantanya lett. Mindez egy központi helyen, Zuglóban történt. Az ingatlannak nincs gazdája?

A hulladekvadasz.hu értesíti az aktuális szerveket, illetve utána jár, miért állhat fent ez az állapot.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek