Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A közös hulladékvadász siker

A közös hulladékvadász siker, ha az önkormányzat és a lakosság eredményesen együtt tud működni.

A XIII. kerületből korábban érkezett bejelentés a bejelentő szerint már lassan egy éve gyűlt a helyszínen a szemét, és most úgy néz ki megoldódni látszik a helyszín rendbetétele.

Az aktuális önkormányzattal felvette oldalunk a kapcsolatot. Tájékoztatást kaptunk, hogy az általunk jelzett terület magánterület, és több bejelentés hatására a XIII. Kerületi Önkormányzat Környezetvédelmi hatósága eljárást kezdeményezett a terület tulajdonosával szemben a hulladék mihamarabbi elszállításának érdekében.

A területről készült helyzetjelentés. Fotó: hulladekvadasz.hu

A képek magukért beszélnek. Sokat számít az érintett önkormányzatok határozott fellépése az illegális hulladéklerakásokkal szemben, mint közterületen, mint magánterületen.

A XIII. kerület hivatala követendő példa az önkormányzatok számára.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek