Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tettenérés - civilek vitték vissza a szemetelőnek a hulladékot - Hulladekvadasz.hu

Tettenérés – civilek vitték vissza a szemetelőnek a hulladékot

Megleckéztettek csütörtökön a civilek egy marosvásárhelyi török üzletembert, akit a nyomáti erdőben tetten értek szemetelés közben. Egy harmincfős csapat hat-nyolc zsák szemetet gyűjtött össze, s visszaadta a szemetelőnek – írja a székelyhon.

Fotó: szekelyhon.ro

Fotó: szekelyhon.ro

Siklódi Csaba, az Erdély TV operatőre kedden délután Nyárádszeredába tartva látta, hogy a Nyomáti-tetőn, a szemétgödörként elhíresült részen egy fehér furgon vesztegel. Mivel szívén viseli a tiszta erdő ügyét, megállt, hogy megnézze, mi történik. Kiderült, hogy az autóból kartondobozokat dobálnak ki az erdőbe. A tettet megörökítette Csaba, majd miután egy ismerőse is csatlakozott hozzá, számon kérték az illetőt. Erre a szemetelő néhány kartondobozt összeszedett, visszarakta az autóba, s elhajtott.

A közösségi oldalra feltett kép alapján azonosították az erdőben szemetelőt. Kiderült, hogy egy török üzletember, akinek egy kis boltja van Marosvásárhelyen. Barátai, valamint ismerősei biztatására Siklódi Csaba elhatározta, hogy összeszedi a nyomáti erdőben levő hulladékot, és „hazaviszi” az üzletembernek.

Fotó: szekelyhon.ro

Fotó: szekelyhon.ro

Csütörtök reggel mintegy harmincan vettek részt a szemétgyűjtési akcióban, hat-nyolc zsák hulladékot szedtek össze, és elindultak a török üzletember boltja felé. Útközben találkoztak vele, mivel újra a Nyomáti-tető felé tartott. Visszafordultak, s a tett helyszínén megtalálták az üzletembert, de a nyárádszeredai és nyárádgálfalvi rendőröket is. Ott szembesítették a szemetelőt, aki elismerte, hogy eldobott néhány kartondobozt, de mint mondta, nem minden hulladék tőle származik. Ennek ellenére a rendőrök jelenlétében a szeméttel teli zsákokat a civilek átpakolták a fehér furgonba. Az ügy itt még nem ért véget, ugyanis a rendőrök bekísérték az üzletembert az őrsre, ahol nyilatkozatot írattak vele és a szemtanúkkal, majd háromezer lejes pénzbírságot róttak ki rá.

Forrás: szekelyhon.ro