Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Debrecen, Mezőgazdász- Manninger u. sarok

Debrecen civis nagyvárosunk, Magyarország második legnépesebb városát se kerülheti el az illegális hulladéklerakás. Hazánkban gyakori látvány, hogy a szelektív hulladékgyűjtőket nem rendeltetésszerűen használják.

A “szelektív” szó értelmezése sokaknak nagy fejtörést okoz, hisz az ilyen jellegű hulladékgyűjtő szigeteket hulladéklerakónak használják. Többnyire válogatás nélkül ömlesztik a szemetet a hulladékgyűjtő közvetlen környezetére.

[Best_Wordpress_Gallery id=”67″ gal_title=”pallagi”]

A bejelentés szövege
“Üdvözlöm Önöket! Az elmúlt nap a Balásházy János Mezőgazdasági Szakközépiskola parkjában( Debrecen-Pallag, Pallagi u. Manninger G. u. sarok) szerettem volna sétálni a friss levegőn, amikor is a következő kép fogadott. Elkeserítő, hogy lakott, zöldövezetben ilyen szeméthalom “tárolása” lehetséges, a szelektív hulladékgyűjtők mellet (aminek az ürítése sem lehet megoldott). Nem tudom, ki lehet itt Debrecenben az illetékes, de úgy gondolom egyéb tapasztalataim alapján, hogy már nem futok kedveskedő köröket, hanem a lényegre térek. Tisztelettel kérem Önöket, hogy a képeket, amennyiben arra alkalmasnak találják tegyék fel oldalukra, ill. lehetőség szerint segítsenek az áldatlan állapot megszüntetésében. Kezdeményezésüket, honlapjukat követendő példának tartom és munkájukhoz további sikert kívánok.”

A Google Maps 2011-es szelektív hulladékgyűjtő környezete tiszta. Fotó: hulladekvadasz.hu

A Google Maps 2011-es szelektív hulladékgyűjtő környezete ekkor még rendezett volt. Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális

Debrecen civis település határából érkezett bejelentést bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek