Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Másfél tonna szeméttel könnyebb a Börzsöny - Hulladekvadasz.hu

Másfél tonna szeméttel könnyebb a Börzsöny

Március 19-én, szombaton rámosolygott a nap az Erdőmentők Alapítvány Börzsönyi csapatára, ugyanis csoda szép időben telt az első erdőmentési akció. Az Ipoly Erdő Zrt. kérésére a Katalinpusztai Kirándulóközpont környéki erdő megtisztítása volt a cél, ahol az elmúlt évek alatt komoly mennyiségű szemét gyűlt össze.

Az akcióra összegyűlt önkéntesek népes tábora. Fotó: facebook.com/Erdomentok

Az akcióra összegyűlt önkéntesek népes tábora. Fotó: facebook.com/Erdomentok

27 lelkes, mindenre elszánt önkéntessel és egy négylábú segítővel vágtak neki az embert próbáló feladatnak. Kitartó munkájuknak köszönhetően kora délutánra közel másfél tonna szemetet szedtek össze a kettes főút menti erdősávon és a Kirándulóközponton átfolyó patak medrében.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”erdomentok”]

Az önkéntesek szuperhősöket meghazudtoló leleményességgel győzték le a terep adta nehézségeket, ha kellett, térdig gázoltak a patakban, vagy fától fáig araszolva másztak fel és le a meredek, út menti töltés oldalában a megrakott szemeteszsákokkal.

Minden önkéntesüknek nagyon köszönik az Erdő nevében a részvételt, a kitartást, és a töretlen jókedvet.

A közreműködést köszönik a szervezők az Ipoly Erdő Zrt-nek, akik biztosították a szükséges eszközöket és hogy gondoskodtak az összegyűjtött hulladék elszállításáról. Személy szerint külön köszönetet mondanak Kovács Mártonnak, Lengyel Lászlónak és Szedmák Attilának, akik a helyszínen is segítették a munkájukat.

Azt ígérik hamarosan folytatják 🙂

Forrás: Erdőmentők Alapítvány