Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Egyéni siker - egy Tisztogató története - Hulladekvadasz.hu

Egyéni siker – egy Tisztogató története

Egy Tisztogató valós története következik. Számomra mindig is rejtély volt miért van ennyi szemét az utcákon, hogyan kerül oda. Nem értem mi jár annak az embernek a fejében, aki csak úgy eldobja a szemetet. Azt hiszem leginkább semmi. Nem gondolkozik, nem érdekli. Egy intelligens ember nem szemetel, ez ilyen egyszerű. Sem világosban, sem sötétben, sem elhagyatott helyen.

Hogy jutottunk el ide?

Néhány éve majdnem mindennap a Duna partján sétáltam Bambi kutyánkkal és arra lettem figyelmes, hogy a szemét nem hogy kevesebb de több lett napról-napra. Mintha osztódással szaporodna. Rossz érzés volt úgy végig sétálni a parton hogy közben kerülgettem a konzerves dobozok és sörösüvegek tömkelegét. Végtére is nem szeméttelepen vagyok, hanem a csodás Duna-parton. Mégis lépten-nyomon belebotlottam egy használt tűbe, damilokba, TV készülékbe vagy éppen egy család komplett ruhatárába. Kissé illúzióromboló ez az egész helyzet.

Miért nem tartják karban a területet ha már embertársaink semmibe veszik a környezetüket?

Nem igazán tudtam meg hogy van-e olyan szervezet aki a Duna-meder tisztítását végzi. Véleményem szerint senki nem folytat ilyen tevékenységet. Miért olyan bonyolult dolog kideríteni, hogy egy Magyarországon 417 km-en elterülő folyó tisztításért ki a felelős? Amikor az uszályok/hajók menetrendjét kell beosztani mégis van aki az üggyel foglalkozik. A folyót kihasználni ér de óvni, vigyázni rá úgy látszik már nem ildomos.

A történet vége amerikai filmekbe illő „happy end”.

Szerencsére vannak még jóérzésű emberek ezért sikerült elérnem hogy a szemét összeszedéshez szükséges zsákokat/kesztyűt és az elszállítást a 13. kerületi önkormányzat biztosítsa. Boldog voltam ha más nem is de legalább ez sikerült. Flottul ment minden. Megkaptam a zsákokat, az előre megbeszélt helyre összegyűjtöttük őket, a kukásautó pedig elszállította. Időközben elköltöztünk, így már nem járok napi szinten a Duna partján de a szemét kérdés azóta is nagyon fontos számomra. Szeretném, ha valós változásokat tudnánk elérni, hogy minél többen csatlakozzanak és lássák van értelme kibújni a gép mögül és cselekedni.

„Rendes ember nem szemetel, a többinek tilos!”

Közzétette: Hulladekvadasz.hu – 2016. február 8.