Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A hulladékvadász próbaideje lejárt! - Hulladekvadasz.hu

A hulladékvadász próbaideje lejárt!

Az oldal január elsején indult útjára már több mint három hónapja és ezzel le is járt hulladékvadász próbaideje. Általános státusz a cégeknél, hogy az új munkaerőt 3 hónap próbaidőre felveszik. Eldöntik, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, teljesíti-e a kívánt elvárásokat.

Az oldalunk egy kósza ötletből jött létre, ezt követően egy-két hónap alatt meg is valósult a Hulladékvadász – a legapróbb önkénes országos mozgalom, az addigra összeverbuválódott csapatunk által.

Az indulás.

2016. január elsejével kerültek fel első bejelentések a honlapra, akkor még csapatunk tagjai által talált illegális hulladéklerakatok bejelentésével. Mintát mutatva, hogyan is néznek majd ki a bejelentések az oldalon. Január közepe felé már az oldaltól teljesen független személyektől is kaptunk bejelentéseket. Az aktuális bejelentéshez köthető önkormányzatokkal felvettük a kapcsolatot. Nem voltunk tisztában azzal, hogy az önkormányzatok, hogyan is fogják majd fogadni bejelentéseinket. De nagy meglepetésünkre pozitív fogadtatásban részesültünk, ami egy plusz lökést adott a hulladékvadász csapatának a továbbiakban a folytatásra. Hulladékvadász próbaideje lejárt!

Áttörés: a Terebesi utca.

Az idei év februárjában kapott igazán nyilvánosságot a tevékenységünk, amikor budapesti hulladékvadász csapatunk elkészítette első terepszemléjét a budapesti Terebesi utcáról. A beszámolóban szerepelt egy videó is, amiben bemutattuk az akkori állapotokat, amit több internetes hírportál is lehozott. Többek között az index.hu, a greenfo.net.

Ennek hatására az oldalunkat több megkeresés érte, mint például rádió és online interjúkra való invitálás. Erre volt példa a Kossut Rádió Oxigén című műsorában, hogy a rádió műsorvezetőjével csapatunk tagjai Szebenyi Péter és Palkovics Milán kilátogatott a helyszínre. Az állapotok nem változtak, a helyi Rákosmente Mezei Őrszolgálat embereivel is összetalálkoztunk, akik a helyszínen illegálisan tevékenykedő személyeket megbírságolták. (A műsor itt meghallgatható.)

Továbbá meghívást kaptunk a Jazzy rádió Zöld iránytű műsorába. (A műsort itt meghallgathatja.)

Továbbá köszönjük a megjelenéseket a következő online hírportáloknak: magyaridok.hu, alfahir.hudontwasteit.hu oldalaknak, illetve a bkv-figyelőnek is.

Hulladékvadász próbaideje

Facebook.

A hulladékvadász facebook-os oldala kevesebb, mint 3 hónap alatt elérte az 1000 lájkolót, ami igen jónak mondható ebben a témában. Csapatunk napi szinten tölti fel a bejelentéseket, illetve aloldalunk a hulladékvadász blogon keresztül hulladékkal kapcsolatos intézkedéseket, új technikai megoldásokat oszt meg az olvasóval.

A lényeg.

Az oldalunk célja, hogy az embereket aktivizálja a közösségi cselekvésre, a legapróbb önkéntes személyében. Ezt már sikerült elérni. Már több megoldott bejelentésünk van. Igaz, sajnos az önkormányzati adminisztráció miatt lassan zajlanak a folyamatok. De bízunk benne, hogy idővel ez majd felgyorsul. Ha a nyilvánosság elé kerül a probléma akkor az a tapasztalat, hogy hamarabb oldódik meg .

Köszönet!

Ezzel a cikkel szeretnénk köszönetet mondani minden kedves „hulladékvadásznak”, akik folyamatosan küldik a bejelentéseiket az ország több pontjáról. Ebből is látszik, hogy az embereket érdekli közvetlen környezetük tisztasága. Reméljük ez csak fokozódni fog.

Ez csupán egy kezdeményezés, amely csak rajtunk múlik eléri-e a célját.