Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Újpest Népsziget Zsilip utca hulladéklerakatai

Újpest Népsziget Zsilip utcában illegális hulladéklerakatok borzolják a kedélyeket a Dunamentén.

A Margitsziget után kiváló helyszín egy kis sétára a Népsziget, ahonnan az első bejelentés érkezett IV. kerületből. Eredetileg a Duna egyik szigete volt Pest és Rákospalota határán, amelyet az 1830-as években egy vékony földnyelvvel az újpesti Zsilip utcán át Újpesthez kapcsoltak, így félszigetté vált. Manapság a szemetelők új helyszíne lett.

[Best_Wordpress_Gallery id=”83″ gal_title=”népsziget”]

A bejelentés szövege
“Környezetünk, az emberek nemtörődömsége a neveletlenség és környezettudat hiánya miatt elég fájdalmas látképet nyújt egy környezet és állatbarát ember számára. Sajnos bármerre járok szemétbe botlok, így most is csatoltam pár képet. A képek készítésének helye: Budapest, Népsziget (csatolt térképen piros terület, nem tudom milyen állapotok uralkodnak  a sziget többi területén.) Egyik nap gondoltam a lányommal lemegyünk kecskét etetni az állatparkhoz (környezete rendben tartott több kuka is kint van) és kavicsot dobálni meg sétálni a Duna-parton (sehol nincs kuka, az általam bejárt szakaszon), és ekkor az alábbi látvány fogadott… Legelszomorítóbb a földön üresen lévő nagy FKF-es szemeteszsák tőle 5 méterre egy hatalmas szemétkupac. A képek ez esetben is magukért beszélnek.”

A bejelentő által készített térképrészlet a hulladék elhelyezkedéséről.

A bejelentő által készített térképrészlet a hulladék elhelyezkedéséről.

Hulladék jellege: kommunális

Újpest Népsziget Zsilip utcából érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek