Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Az Ördög-árok megtisztítása – Hulladékvadász a TeSzedden!

Közeledik az éveként megrendezésre kerülő TeSzedd! A hulladekvadasz.hu csapata is csatlakozik az eseményhez, hogy megtisztítsa a Budapest II. kerületében elhelyezkedő Ördög-árok területét. 

Az ország több pontjáról érkeznek hozzánk napi szinten bejelentések, de van hogy olykor más weboldalakról is értesülünk különböző illegális hulladéklerakásról. Az index.hu korábban közölte az Ördög-árok akkori állapotát, ami felkeltette csapatunk érdeklődését. Egy újabb terepszemle alkalmával a Hűvösvölgy felé vettük az irányt és feltérképeztük a jelenlegi állapotokat.

Terepszemle
A helyszínre érkezve a környéken élőktől megtudtuk, hogy az index.hu -n megjelent cikk után pár héttel a képeken szereplő részt részben kitakarították.

[Best_Wordpress_Gallery id=”101″ gal_title=”ördög-árok_rom”]

A részben kitakarított romos épület és a mellette lévő árok.

Viszont tovább haladva az árok nyomvonalát követve lépten-nyomon hulladékba ütköztünk. Közel 1 kilóméter séta megtétele alatt készítettük az alábbi képeket.

[Best_Wordpress_Gallery id=”102″ gal_title=”ördög-árok1″]

Hulladék jellegét tekintve kommunális, építési és veszélyes hulladéknak minősülő gumiabroncsokkal találkozunk.
[Best_Wordpress_Gallery id=”103″ gal_title=”ördög-árok2″]

A feltérképezett helyszín

Az Ördög-árok mentén bejárt terület pirossal jelölve. Fotó: Google Maps

Az Ördög-árok mentén bejárt terület pirossal jelölve. Fotó: Google Maps

TeSzedd!

A hulladekvadasz.hu csapata elvi kérdésnek tekinti a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban való részvételt, ami ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő esemény idén Április 28 – május 1 között rendezik meg.

A hulladekvadasz.hu TeSzedd akciójának a napja április 30-án lesz, délelőtt 10 órai kezdettel. A hivatalos TeSzedd regisztrációs felületén, illetve facebookon is meghirdetett eseményen is lehet hozzánk csatlakozni.

Mindenkinek sok sikert kívánunk a TeSzedden való részvételhez.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek