Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A TeSzedd! szemétszedési akcióra több mint százezren jelentkeztek

Már 104 ezer önkéntes jelentkezett a TeSzedd! szemétszedési akcióra, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg – közölte Móni István projektvezető az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában – írja az MTI.

Móni István elmondta: 1490 helyszínt biztosan kitakarítanak majd. Április 18-án éjfélig várják a regisztrációkat – tette hozzá. A projektvezető szerint szomorú, hogy még mindig szükség van az akcióra, még mindig van mit összeszedni, ugyanakkor évről-évre egyre több önkéntes csatlakozik és a visszatérő helyszíneken egyre kevesebb a szemét.

szemétszedési

Az akció legfontosabb üzenete a tiszta területek látványa – mondta Móni István, mert az első szemét vonzza a többit. Az önkéntesek kapnak kesztyűt, zsákokat, és balesetvédelmi oktatásban is részesülnek – tette hozzá. Jelezte: arra kérik az önkénteseket, hogy ha veszélyes hulladékot, egyebek mellett injekciós tűt, savat, állattetemet találnak, hagyják ott, értesítsék a szervezőket, akik továbbítják az információt az illetékes hatóságnak.

Kiemelte: vannak visszatérő csapatok, amelyek minden évben az elsők között jelentkeznek, regisztrálnak családok, baráti társaságok, munkahelyek, sőt egy megye, Bács-Kiskun is csatlakozott, felszólítva a helyi önkormányzatokat, hogy helyben szervezzenek szemétszedést. Móni István közölte: tavalyelőtt 2200 tonna, tavaly 2300 tonna szemetet szedtek össze.

Forrás: MTI

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek