Zöldlista vásárló program

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A Zöldlista vásárló program kampány már 2012 óta ösztönöz a környezettudatos vásárlásra, az idén május 13-14-én rendezik meg – közölte a rendezvény szervezője, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) szerdán az MTI-vel.

A kampánynak idén országszerte 26 Tesco áruház ad majd otthont – tették hozzá. Magyarországon évente lakosonként átlagosan 400 kilogramm hulladék keletkezik, ennek jelentős részét a lakosság a bevásárlások alkalmával viszi haza. Az OKTF erre a problémára szeretné felhívni a figyelmet a program segítségével.

Fotó: szelektalok.hu

Fotó: szelektalok.hu

A főfelügyelőség hat ötlettel – bevásárló lista írása, bevásárlótáska használata, valamint a nagy kiszerelésű termékek, a minimális csomagolás, a magyar és idény termények választása, áruházi szelektív gyűjtőedények használata – segíti az érdeklődőket a gazdaságosabb és a környezettudatosabb vásárlás kialakításában – olvasható a közleményben.

A kampányról bővebb információ a www.szelektalok.hu/zoldlista honlapon található.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!