Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Máv is takarítgat a Francia úton - Hulladekvadasz.hu

A Máv is takarítgat a Francia úton

A Máv is takarítgat. Miért írjuk így? A MÁV elkezdett valamit, de ennek akár PR jellege is lehet. A Zuglói Önkormányzatnak továbbra abban van felelőssége, hogy ezt a szemetet a közelben élő polgárok hordják ide ennek megakadályozása, szankcionálása érdekében kéne élnie hatósági jogkörével. 

A Francia útnak a Kerepesi út felőli részét kezdte el a Máv kitakarítani, amit remélhetőleg folytat is. Információink szerint közel 13 m3 hulladékot szállítottak el a kihelyezett konténerekben.

[Best_Wordpress_Gallery id=”139″ gal_title=”franciastart”]

Az alábbi képek készültek a megtisztított helyszínről. Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő levelében elégedettség/elégedetlenség keveredik egy kis keserű szájízzel.

„Tisztelt Hulladékvadász! Örömmel konstatáltuk, hogy az Önök segítőkészsége eredményeként („Drogtanya és tonnányi hulladék Zuglóban a Francia úton” cikkük támogatásával) némi változások következtek be az itteni állapotok tekintetében. Kettő konténer szemét elszállítására került sor.

[Best_Wordpress_Gallery id=”122″ gal_title=”konti”]

Kihelyezett két konténer. Fotó: hulladekvadasz.hu

Az elvégzett munka minőségét illetően – még ha dicséret illeti is a lépést – nem lehetünk elégedettek. Néhány munkás érkezett a helyszínre a MÁV-tól és pár óra alatt egy konténert megtöltöttek, a másikba csak úgy módjával került szemét. Az este folyamán tulajdonostársaimmal együtt megtekintettük a területet és elhűlve tapasztaltuk, hogy nagyon sok hulladék nem került bele a konténerbe.

[Best_Wordpress_Gallery id=”123″ gal_title=”francia1111″]

A hulladékeltakarítás apró hiányosságai, az ott maradt szemét. Fotó: hulladekvadasz.hu

Néhányan, késő estig tartó munkával megtöltöttük a másik konténert is. Szó se róla örömmel tettük. Félelmünk, hogy nem jönnek vissza a MÁV dolgozói másnap sajnos beigazolódott, elszállították a konténereket, anélkül, hogy meggyőződtek volna a munka tényleges elvégzéséről. Meg szeretném jegyezni, hogy a jelzett takarítás egy 50 méteres szakaszt érintett. Ez sem tökéletes, hiszen még mindig van ott sok hulladék. Ami a drogosokat illeti továbbra is ide járnak. Viszont a rendőri jelenlét növekedett, de továbbra is ez Zugló ingyenes illemhelye.

Összegezve

A töltésoldal teljes kitisztítására lenne szükség, de ehhez lehet, hogy az emberi erő önmagában nem is lenne elégséges. Nem akarunk ötleteket adni, de egy kamerarendszer kiépítése megoldaná a problémát. S nem csak kampányszerű eszközökkel lehetne kérészlelkű megoldásokkal takarítgatni a területet.

You may also like...