Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
XIII. kerületi Mohács utca kálváriája - Hulladekvadasz.hu

XIII. kerületi Mohács utca kálváriája

Budapest egyik belső kerületéből érkezett a bejelentés egy dühös lakótól, aki megelégelte a környezete állandó szemetességét. Most hozzánk fordult, hogy a nyilvánosság bevonásával hátha történik valami pozitív előrelépés a Mohács utcában.

Egy világvárosban gyakori probléma az utcai szemetelés, aminek sokszor többféle eszközzel se lehet véget vetni. Vajon ilyenkor mi a teendő? Mi a legjobb módja lakóterünk tisztán tartásának? Hogyan tudnak összefogni érte a lakók az önkormányzattal? Sajnos nem lehet minden sarokra őrt állítani, vagy mindenhova térfigyelőkamerákat kiépíteni. Továbbá az önkormányzat se hibáztatható mindenért.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadász! Az alábbi problémában keresem Önöket. Az utcánkat általános építkezési és egyéb hulladéklerakónak használják mind az itt lakó önkormányzati lakásbérlők, mind a szürkületkor és éjjel érkező furgonok. A XIII. kerületi Mohács utca probléma már lassan 5-6 éve húzódik, lényeges előrelépés nem történt az ügyben.

[Best_Wordpress_Gallery id=”149″ gal_title=”mohácsivész”]

A bejelentő által beküldött saját képei, kommentálásával.

Amit azt a mellékelt képeken is látják, különböző háztartási és építési törmelék lepi el az utcánkat, olyan az ember érzése, mint ha egész évben lomtalanítást tartanának.

A probléma abszolút nem új keletű, többször is fordultunk már az önkormányzathoz. Rengetegen vagyunk akik dolgozunk, gyereket nevelünk, adót fizetünk, van fiatal vállalkozó az utcában aki helyi iparűzési adót fizet az Önkormányzatnak, amelyik ügyet sem vet erre a dologra és így kell élnie. Mindenkinek joga van a tiszta, egészséges környezethez, melyet részben az Önkormányzat ingatlanjainak bérlői, részben az ide szemetet ledobálni járó furgonosok tesznek tönkre.

Teljességgel biztosak vagyunk abban, hogy mind a Közszolgáltató, mint az Önkormányzat hatáskörébe tartoznak azon eszközök és jogi lehetőségek, mellyel mindkét problémát egyszer és mindenkorra meg tudnák oldani, HA AKARNÁK. Nyilván, ha ugyanez a Szent István parkban meg a Pozsonyi úton menne, mindannyian tudjuk – azonnal lépnének – itt nem teszik, mert elkönyvelték az utcánkat egy megoldhatatlan gócpontnak, amiről nem vesznek tudomást.

A fent sorolt problémák mellett nagy gondot jelentenek az össze-vissza növő ecetfák, bokrok melyektől se parkolni se a járdán elhaladni nem lehet. Babakocsit lehetetlen végigtolni a Mohács utcában. A hiányos közvilágítás miatt könnyen eltanyál az ember az össze-vissza töredezett járdán, hosszában – keresztben púposodnak a felületek az alattuk növő gyökerek miatt. A járda és az úttest között futó földsáv összetételének 70%-át haladja meg a canis merga, lényegében egy fekália-folyam az egész.

A Mohácsi utca - Csata utca sarok és igencsak leterhelt egy darab kihelyezett kuka. Fotó: Google Maps

A Mohácsi utca – Csata utca sarok és igencsak leterhelt egy darab kihelyezett kuka. Fotó: Google Maps

Nincsenek kukák kihelyezve, nem beszélve a kutyagumi tároló – zacskó adagolóról, melynek legalább a látványa inspirálhatná a kutyatulajdonost annak igénybevételére. Az utca végén lévő abc lényegében szabadtéri hajléktalan kocsma elképesztő formákkal, gyerekkel végigmenni nem ajánlott. Gyakran a hátukkal a földön fetrengő élőhalottak látványa nem összeegyeztethető egy egészséges gyermek jellemének kialakításával. Nyilván erre az lenne a válaszuk, hogy akkor minek költöztek ide – hát azért mert erre volt pénz és lehetőség a nevetséges, Uniós átlag végén kullogó magyar fizetésekből.”

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...