Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Allergia? Parlagfű? Állítsuk meg a pollent! - Hulladekvadasz.hu

Allergia? Parlagfű? Állítsuk meg a pollent!

Allergiás vagy? Zavar a parlagfű? Esetenként a műveletlen ingatlan? Ha igen, akkor itt a bejelentésed helye. 

Várjuk az olyan elhanyagolt, gazos, vagy bizonyíthatóan parlagfüves ingatlanokról a bejelentéseket, amelyek sokunk napjait keserítik meg. Allergiásokat gyakorta bosszantja a szomszédjukban vagy a környékükön lévő gondozatlan ingatlan. Ezért kérjük jelentse nálunk. Továbbítjuk az aktuális önkormányzathoz. A pollenallergiában szenvedő betegek 60 százaléka érzékeny a parlagfűre.

A parlagfű a humánegészségügyben pedig erőteljes allergiás tüneteket idézhet elő az arra érzékenyeknél. Fotó: Wikipedia

A parlagfű a humánegészségügyben pedig erőteljes allergiás tüneteket idézhet elő az arra érzékenyeknél. Fotó: Wikipedia

Napjainkra népbetegséggé vált a könnyezéssel, szemviszketéssel, tüsszögéssel, csalánkiütéssel járó parlagfű-allergia, amely egyfajta pollenallergia, és a levegőben található allergének váltják ki. Az allergiás reakciók a szemen, az orrban és a tüdőben jelentkeznek. Nincs különbség: gyakorlatilag egyformán sújtja a felnőtteket, a gyermekeket és a fiatalokat is.

Mi is az a parlagfű?
A parlagfű (Ambrosia artemisiifolia), tévesen vadkender a fészkesek (Asteraceae) családjába, annak Helianthinae tribuszába tartozó gyomnövényfaj. Egyik legismertebb gyomnövényünk, mezőgazdasági és humánegészségügyi kártétele rendkívül jelentős. A nővény Magyarország szántóföldjein és egyéb bolygatott területein évről évre óriási számban jelenik meg, mely a növénytermesztésben jelentős többletköltségeket, termésveszteséget, a humánegészségügyben pedig erőteljes allergiás tüneteket idézhet elő az arra érzékenyeknél.- forrás Wikipedia.

Július 1-jétől – amennyiben a földhasználó vagy a tulajdonos nem tesz eleget a parlagfű-mentesítési kötelezettségének –, a jegyző intézkedik az érintett ingatlanokon a közérdekű védekezésről, azaz a kényszerkaszálásról. Az ezzel kapcsolatos költségeket, a kaszáltatást, az eljárási díjakat a földhasználónak vagy a tulajdonosnak kell megfizetnie. A költségek megtéríttetésén túl a kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága 15 ezer, de akár 15 millió forint növényvédelmi bírságot is kiszabhat.

A bejelentésedet megteheted ITT.