Űrben is nagy a zűr a szemét körül

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Bolygónk körül mostanra több mint hétezer tonna szemét kering, ami kezd egyre aggasztóbbá válni. A helyzet kezelésére a Surrey Space Centre javaslatát, a hétfőn kezdődött Royal Society nyári tudományos konferenciáján frissen bejelentett RemoveDEBRIS projektje jelentheti a megoldást, amit jövő év elején kezdenek majd tesztelni.

A megoldás kulcsa lehet az űrháló, az űrszigonypuska és önmagát felgyújtó űrejtőernyő is – írja az ifcafe.hu.

A kísérletek során három szemétszedési módszert próbálnak ki a tudósok: elsőként egy hatalmas hálót, amivel a változatos méretű tárgyakat képesek elkapni és begyűjteni, egy szigonypuskára hasonlító eljárást, illetve egy olyan fékezőernyőt, ami felületének köszönhetően a légtérbe érve saját magával együtt felgyújtja és elégeti a szemetet.

Első körben a RemoveDEBRIS saját szemetet visz magával az űrbe, hogy miután elszórta, össze is szedje – tehát nem csökken majd a Föld körül keringő hulladék mennyisége, arra még egy kicsit várni kell.

Forrás: ifcafe.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!