Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Űrben is nagy a zűr a szemét körül - Hulladekvadasz.hu

Űrben is nagy a zűr a szemét körül

Bolygónk körül mostanra több mint hétezer tonna szemét kering, ami kezd egyre aggasztóbbá válni. A helyzet kezelésére a Surrey Space Centre javaslatát, a hétfőn kezdődött Royal Society nyári tudományos konferenciáján frissen bejelentett RemoveDEBRIS projektje jelentheti a megoldást, amit jövő év elején kezdenek majd tesztelni.

A megoldás kulcsa lehet az űrháló, az űrszigonypuska és önmagát felgyújtó űrejtőernyő is – írja az ifcafe.hu.

A kísérletek során három szemétszedési módszert próbálnak ki a tudósok: elsőként egy hatalmas hálót, amivel a változatos méretű tárgyakat képesek elkapni és begyűjteni, egy szigonypuskára hasonlító eljárást, illetve egy olyan fékezőernyőt, ami felületének köszönhetően a légtérbe érve saját magával együtt felgyújtja és elégeti a szemetet.

Első körben a RemoveDEBRIS saját szemetet visz magával az űrbe, hogy miután elszórta, össze is szedje – tehát nem csökken majd a Föld körül keringő hulladék mennyisége, arra még egy kicsit várni kell.

Forrás: ifcafe.hu