Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Állandó háború a szelektív gyűjtősziget körül

Sajnos nem ez az első eset, hogy ebben a témában írunk. Mostani helyszínünk Érd, Jávorfa utca és Felsővölgyi út kereszteződése, az állandó háború színtere a szelektív gyűjtőszigetnél. 

Állandó háború szinttere a szelektív gyűjtőszigeteknél.

Állandó háború szinttere a szelektív gyűjtőszigeteknél.

Napokban fordult hozzánk egyik olvasónk, hogy mit lehetne tenni a helyzet megoldása érdekében. A helyi önkormányzat az olvasónk leveleire nem volt hajlandó válaszolni. A hozzánk címzett levelében több kérdést is feltesz, amelyikből egyet emelnénk ki: “Nem lehetne eltávolítani innen valahogyan ezt az állítólagos “szelektív gyűjtőszigetet”?”.

A levél szövege
“Tisztelt Címzettek, tudnának segíteni abban, hova fordulhatok, hogy ezt a gusztustalan, már a szél által is széthordott szemétkupacot valaki eltüntesse a környezetünkből? Az érdi önkormányzat kompetens osztálya már más illegális szemétlerakóhely iránt sem mutatott érdeklődést, sőt, az akkori ügyintéző a telefonos ígérgetésen kívül soha mást nem tett, az e-mailekre még csak nem is válaszolt, hiszen akkor írásos nyoma lett volna annak, hogy nem végzi el a munkáját, és számon kérhetőek lettek volna rajta az ígéretei. Nem lehetne eltávolítani innen valahogyan ezt az állítólagos “szelektív gyűjtőszigetet”? Köszönöm a segítségüket előre is.”

Ez a probléma országos, nincs egységes megoldás rá, amit bárkinek ajánlani tudnánk. Igaz, ahol sok panasz érkezett be a helyi önkormányzathoz ott a szelektív gyűjtőszigetet felszámolták.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek