Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ha betelik a pohár: Tatabánya lakói megunták, hogy szeméthalmok között élnek - Hulladekvadasz.hu

Ha betelik a pohár: Tatabánya lakói megunták, hogy szeméthalmok között élnek

Tatabánya több lakóközösségétől érkezett már jelzés, hogy illetéktelenek dobálják szét a kukák tartalmát, vagy szemetet tesznek a lakótömbjeik előtt álló tárolóedényekbe, megtelítve azokat – írja a kemma.hu.

A városban lévő egyre több kidobott bútor, széthagyott hulladék nem csak környezetcsúfító látvány, hanem a hulladék elszállításáért felelős szolgáltató számára is plusz terheket ró.

Az önkormányzat feltett szándéka, hogy az elmúlt időszakban jelentkező szemét-kérdést megnyugtatóan rendezze. A kialakult állapot megszüntetése érdekében első lépésként a képviselő-testület a júniusi közgyűlésen döntött a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló rendelet módosításáról, illetve annak összehangolásáról a közterület használatáról szóló önkormányzati rendelettel.

Tatabánya Fotó: Tatabányán hallottam FB

Fotó: Tatabányán hallottam FB

A módosítás lényeges pontja, hogy 2017. június 30-tól a szemetes konténerek illetéktelen használatának megelőzése érdekében a lakók kötelesek a hulladéktárolók elkerítéséről, vagy zárhatóvá tételéről gondoskodni. A vállalkozások, gazdálkodó szervezetek a gyűjtőedényeket csak az ingatlanon belül tárolhatják, amennyiben ez nem megoldható, közterület használati díj fizetése mellett ők is kötelesek gondoskodni az elkerítésről, vagy elzárásról. A képviselők a közgyűlésen hozzászólásaikban elmondták, az intézkedésre több okból is szükség van, ugyanis állandó problémát jelent a városban, hogy a társasházi szemetes konténereket arra jogosulatlanok is használják, ellehetetlenítve ezzel a lakók kommunális hulladékának elhelyezését.

A kukák elkerítésével, zárhatóvá tételével kapcsolatban az önkormányzat még keresi a megoldásokat azért, hogy a lakosság számára is elfogadható, megvalósítható és a városképbe illő egységes megoldás születhessen. A zárható tárolók kiépítéséhez pedig pályázaton keresztül támogatást is igényelhetnek majd a lakóközösségek.

A rendelkezés jövő évi bevezetésével az önkormányzat célja az, hogy Tatabánya tiszta és rendezett város maradhasson.

Forrás: kemma.hu