Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Rákosmente kertvárosának külvárosi részén hömpölyög a szemét

Rákosmente modern kertvárosának külvárosi részén szinte hömpölyög a szemét. A hulladékvadász csapata a napokban a helyszínen járt, hogy utána járjon az internetes fórumokban látott helyszínnek.

Korábban a kerületből több illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentést is kaptunk. Felkeltette hulladékvadász csapatunk érdeklődését a kerületben tapasztalt állapot. Az internetes fórumokban találtunk rá a Kerektói utca szemétdombjára. Az alábbi videofelvételt készítettük a helyszínről.

De mi a teendő, ha egy adott területen nyilvánvalóan illegális hulladéklerakás folyik?

Itt a pöttyös labda se kell már senkinek. Fotó: hulladekvadasz.hu

Itt a pöttyös labda se kell már senkinek. Fotó: hulladekvadasz.hu

[Best_Wordpress_Gallery id=”172″ gal_title=”kerektoi”]

A probléma évekkel korábbra visszavezethető a Google Maps képe szerint, a területre már 2012-ben is hordták a hulladékot. Azóta a szemét mennyisége a felvételek tanulsága szerint csak növekedett.

A Google Maps 2012-es felvétele. Fotó: Google Maps

A Google Maps 2012-es felvétele. Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: kommunális, ipari, építési, zöldhulladék, veszélyes hulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz, illetve megérdeklődjük, hogy esetleg hogyan tervezik a terület rekultivációját.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek