Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Miami is elérte tengeri szemét! - Hulladekvadasz.hu

Miami is elérte tengeri szemét!

Miami is elérte tengeri szemét! A hulladékvadászok szinte a világ bármely pontján fellelhetőek. Egyikük a napokban Miami tengerpartján járt és onnan küldött számunkra helyzetjelentést. 

Két külön világ az ottani és a számunkra megszokott hazai. De, ami aggasztó, hogy Miamit is elérte ez a globális hulladékprobléma.

A helyzetjelentés a következőképpen hangzik.

A vízben úszkálva sok apró tárgyra lettem figyelmes. Ami masszaként lebegett ez nem volt más, mint sok-sok apró műanyag darabka mindenütt.

Miami partjainál is fellelhető a tengeri szemét. Fotó: hulladekvadasz.hu

Miami partjainál is fellelhető a tengeri szemét. Fotó: hulladekvadasz.hu

Poharak darabjai, kupakok, csikkek, és felismerhetetlen apró szemétfoszlányok mindenütt. Ezeket mind partra is sodorja a víz a világ egyik leghíresebb tengerpartján. Lehangoló volt látni, amit partra vet a víz. A fotók magukért beszelnek.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”miami”]

A tengeri szemét ellenére a levéli író kiemeli, hogy elég nagy a tisztaság a városban. Amerikaiak eléggé rendszeretők.

Ha hulladékkal kapcsolatos hírek érdekelnek, akkor a Hulladékvadász Hírfolyam rovatában ide kattintva tudsz tájékozodni.


Miami a wikipedia szerint:

Miami világváros, Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. A 2007-es becslés szerint 409 719 lakosa van, ezzel a Miami agglomerációs régió legnépesebb városa, ami a hetedik legnagyobb agglomerációs régió az Egyesült Államokban, közel 5,4 millió lakosával.

Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon.

2008-ban Miamiban robbanásszerű építkezési láz kezdődött, a városnak mintegy 24 felhőkarcolója van, melyek közül a legmagasabb, a 240 m magas Négy Évszak Hotel Torony az állam legmagasabb épülete. Miami ad otthont Florida állam felhőkarcolóinak 9/10-edének.

A város 2008-ban első lett Amerika legtisztább városainak listán, mert egész évben tiszta és friss levegője, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak. Egy neves gazdasági kutató cég szerint a város az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és világszerte ezen a listán a 22. pozíciót foglalja el.

Forrás: wikipedia.