Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Váci Duna-part erősen szennyezett partszakasza

Váci Duna-part erősen szennyezett partjáról érkezett a minap bejelentés hozzánk. A képeket elnézve már gyakorlatilag évek óta háborítatlanul gyűlhet  a helyszínen a hulladék.

Sokat hallani mostanság a tengerek, óceánok súlyos szennyezettségéről. Magyarország közvetlenül nem érintkezik ezzel a problémával, de folyói mentén egyes part menti részeken elképesztő állapotok uralkodnak. Például az érdi Duna-partról egy korábbi bejelentés alkalmával írtunk, aminek megoldásáról azóta se kaptunk értesítést a helyi önkormányzattól.

Erősen szennyezett váci Duna-part. Fotó: hulladekvadasz.hu

Erősen szennyezett váci Duna-part. Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Üdvözlöm! Vácon a Duna-part egyik szép részén, (a Dunapart többi része is tele szeméttel) . Amint látni ezt nem a víz hordta partra ez már jó ideje szennyezi ott a környezetet. Mivel nincs utcanév GPS koordinátákat tudok írni.”

Hulladék jellege: kommunális, autógumi.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek