Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Kispest kálváriája – Pár óra alatt ismét visszatért a szemét

Kispest egyik szelektív hulladékgyűjtő szigete mellett kialakult szeméttenger nagy botrányt kavart a tiszta környezet mellett elkötelezett emberek körében. Több online és nyomtatott sajtó cikkezett róla a napokban.

A történet részünkről két hete kezdődött (lásd itt és itt). A bejelentésekből kiszűrhető volt számunkra, hogy senki se akarja magára vállalni a felelősséget a kialakult helyzetért.

Videó a 2016 szeptember 8. előtti állapotokat mutatja be.

A kezdeti egymásra mutogatást megunva e-mailben felkerestük Kispest polgármesterét Gajda Péter Polgármester Urat. Levelében közölte velünk, hogy természetesen tudomásuk van a kialakult  helyzetről, de nem nekik kellene rendezni, hanem a szelektív szigetet kezelő FKF Zrt-nek. Ennek ellenére az önkormányzat a céggel egyeztetve még ezen a héten rendbe teszi a területet (ami időközben meg is történt).

Munkagép a terület ma reggeli rendbetételekor. Fotó: hulladekvadasz.hu

Munkagépek a terület reggeli rendbetételekor. Fotó: hulladekvadasz.hu

Gajda Péter, Kispest polgármesterének facebookos bejegyzése itt olvasható:

Továbbá közölte velünk, hogy igyekeznek megtalálni azokat a személyeket, akik hulladéklerakónak nézik Kispestet. Ennek érdekében és, hogy a jövőben elkerülhető legyen az ehhez hasonló látvány további intézkedéseket tesznek.

Mindenesetre lesz dolguk, hiszen már beérkezett az első kép, amin pár óra elteltével ismételten ismeretlen tettesek illegálisan hulladékot helyezettek el a helyszínen.

Kispest kálváriája. Amire nincsenek szavak. Fotó: hulladekvadasz.hu

Kispest kálváriája. Amire nincsenek szavak. Fotó: hulladekvadasz.hu

Elképesztő, hogy egyes emberek miért nem tisztelik a rendet, mások alázatos munkáját teszik tönkre.

Megoldást jelentene a Kispesti közterületi kamerarendszer kiépítése, illetve a szelektív hulladékgyűjtő sziget(ek) végleges felszámolása. Továbbá illegális hulladéklerakásáért meghatározott bírság drasztikus emelése.

Mindemellett dicséret illeti az FKF Zrt. munkatársait és a Kispesti Önkormányzatot. A munkájukat végzik az erre elkülönített anyagi keretből, ami adott esetben a kispesti lakosságnak évente több 10 millió forintjába kerül.

További jó munkát kívánunk a települések tisztogatóinak.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek