Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kispest kálváriája - Pár óra alatt ismét visszatért a szemét - Hulladekvadasz.hu

Kispest kálváriája – Pár óra alatt ismét visszatért a szemét

Kispest egyik szelektív hulladékgyűjtő szigete mellett kialakult szeméttenger nagy botrányt kavart a tiszta környezet mellett elkötelezett emberek körében. Több online és nyomtatott sajtó cikkezett róla a napokban.

A történet részünkről két hete kezdődött (lásd itt és itt). A bejelentésekből kiszűrhető volt számunkra, hogy senki se akarja magára vállalni a felelősséget a kialakult helyzetért.

Videó a 2016 szeptember 8. előtti állapotokat mutatja be.

A kezdeti egymásra mutogatást megunva e-mailben felkerestük Kispest polgármesterét Gajda Péter Polgármester Urat. Levelében közölte velünk, hogy természetesen tudomásuk van a kialakult  helyzetről, de nem nekik kellene rendezni, hanem a szelektív szigetet kezelő FKF Zrt-nek. Ennek ellenére az önkormányzat a céggel egyeztetve még ezen a héten rendbe teszi a területet (ami időközben meg is történt).

Munkagép a terület ma reggeli rendbetételekor. Fotó: hulladekvadasz.hu

Munkagépek a terület reggeli rendbetételekor. Fotó: hulladekvadasz.hu

Gajda Péter, Kispest polgármesterének facebookos bejegyzése itt olvasható:

Továbbá közölte velünk, hogy igyekeznek megtalálni azokat a személyeket, akik hulladéklerakónak nézik Kispestet. Ennek érdekében és, hogy a jövőben elkerülhető legyen az ehhez hasonló látvány további intézkedéseket tesznek.

Mindenesetre lesz dolguk, hiszen már beérkezett az első kép, amin pár óra elteltével ismételten ismeretlen tettesek illegálisan hulladékot helyezettek el a helyszínen.

Kispest kálváriája. Amire nincsenek szavak. Fotó: hulladekvadasz.hu

Kispest kálváriája. Amire nincsenek szavak. Fotó: hulladekvadasz.hu

Elképesztő, hogy egyes emberek miért nem tisztelik a rendet, mások alázatos munkáját teszik tönkre.

Megoldást jelentene a Kispesti közterületi kamerarendszer kiépítése, illetve a szelektív hulladékgyűjtő sziget(ek) végleges felszámolása. Továbbá illegális hulladéklerakásáért meghatározott bírság drasztikus emelése.

Mindemellett dicséret illeti az FKF Zrt. munkatársait és a Kispesti Önkormányzatot. A munkájukat végzik az erre elkülönített anyagi keretből, ami adott esetben a kispesti lakosságnak évente több 10 millió forintjába kerül.

További jó munkát kívánunk a települések tisztogatóinak.

You may also like...