Az érdi kutyahorror a 400 kg rothadó csirkével

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Az Érdi Civil Állatmentők telefonos bejelentés alapján mentek ki rendőri segítséggel egy érdi házhoz, ahol horrorisztikus állapotok fogadták őket. Halott állatokat valószínűsítettek, de képzeletben se merték volna azt gondolni, amit találtak.

A történet egy idős nőről szól, aki azt hitte jót cselekszik, mert utcáról össze szedett kutyákat bezárt a nem használt házába, és az ablakon keresztül nyers csirkét zúdított be 100-kiló számra. A végeredmény két még élő kutya, és három tetem, meg kb. 400-kiló rothadó csirke. Nem tudni, hogy hány hete, hónapja éltek itt ezek a szerencsétlen állatok.

Az érdi horror helyszín kis házának jellegzetes belső kialakítása. Fotó: erdicivilallatmentok.hu

Az érdi horror helyszín kis házának jellegzetes belső kialakítása. Fotó: erdicivilallatmentok.hu

[Best_Wordpress_Gallery id=”10″ gal_title=”kutyahorror”]

A helyszíni beszámolójukból egy részlet:

Már többször hittük azt, hogy már a gondolattól is hányni fogunk, nem még a látvány, és a szag… Már háromszor megfürödtem, és még mindig érzem magamon a borzalom bűzét. A látvány, és a szag egy életre belénk égett.

A két túlélő kutyus :) Fotó: erdicivilallatmentok.hu

A két túlélő kutyus 🙂 Fotó: erdicivilallatmentok.hu

A kutyákat végül a Zöld sziget menhely fogadták be, ahol rendezett körülmények között felépülhetnek és új szerető gazdira találhatnak.

Miért veszélyes az élelmiszerhulladék?
A bomló élelmiszerhulladék nagy mennyiségű metánt termel, amely robbanásveszélyt okozhat, illetve üvegházhatást okozó gázokat. A lebomló hulladék rendkívül kellemetlen szagú, vonzza a legyeket, rágcsálókat és kártevőket. Az EU 1999/31/EK irányelve és a hulladékfeldolgozásra vonatkozó más jogszabályok egyre inkább korlátozzák a szerves eredetű hulladékok (köztük az élelmiszerhulladék) lerakását szeméttelepeken.

Forrás: Érdi Civil Állatmentök

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: