Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Európai Mobilitási hétvégén az FKF

Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg a fenntartható városi közlekedésért kampányoló Európai Mobilitási Hetet. Magyarország legnagyobb zöld eseményén, a Mobilitási Hét Családi Hétvégéjén az Andrássy úton idén is a gyalogosok, kerékpárosok vehették át az autók helyét.

Európai Mobilitási hétvégén az FKF. Fotó: facebook.com/FKFZrt

Európai Mobilitási hétvégén az FKF. Fotó: facebook.com/FKFZrt

Rengeteg érdeklődő látogatott ki a rendezvényre, kicsik és nagyok is érdekes programokon vehettek részt: gyermekelőadások, koncertek, táncbemutatók mellett trükkös bringákat, óriás ringóhintát és interaktív tudományos társasjátékokat is kipróbálhattak, de egy hőlégballonból akár az egész rendezvényt is megnézhették a látogatók.

Európai Mobilitási hétvégén az FKF. Fotó: facebook.com/FKFZrt

Európai Mobilitási hétvégén az FKF. Fotó: facebook.com/FKFZrt

Az FKF standját mindkét nap rengeteg érdeklődő látogatta meg, szerencsére a szombati eső senkinek sem szegte kedvét. A kisebbek a kukásautót közelebbről is szemügyre vették, a bátrabbak beültek a vezetőfülkébe is, de akadtak olyanok, akik csak egy kis színezésért, rajzolásért álltak meg sátornál. A szülők sem unatkoztak: amíg a gyermek alkotott, ők kérdőívet tölthettek ki és különböző kvíz kérdésekre válaszolhattak. A jutalom sem maradt el, egy-egy kiskukával lett gazdagabb minden látogató.

Remélik, hogy Európai Mobilitási héten mindenki jól érezte magát a rendezvényen, és jövőre újra találkoznak!

További cikkeink a nagyvilágból a Hulladékvadász Hírfolyamban.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek