Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes - Hulladekvadasz.hu

A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes

A rendkívül forgalmas Hungária körút és a Jurisich Miklós utca sarkán orosz panelegyüttes, ami egy 10 emelet magas toronyházból is álló lakatlan épületkomplexum vár a sorsára több mint 20 éve. Internetes források szerint 1991-ig éltek itt szovjet katonák és a hozzátartozóik.

A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes. Fotó: hulladekvadasz.hu/varoskep-rombolo

A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes. Fotó: hulladekvadasz.hu/varoskep-rombolo

A telek a Magyar Államé, míg a közel 180 lakásos épületegyüttes az Orosz Föderáció tulajdona. Van itt játszótér, konditerem, diszkóhelyiség és mélygarázs is. A környékbeliek úgy tudják, hogy az egykori lakók pl. csillárokat, bútorokat és hűtőszekrényeket is itt hagytak a lakásokban.

Zuglóban egészen a Nagy Lajos király útig kell menni, hogy a következő 10 emeletes épületbe botoljunk, így igencsak szembeötlik az erre járóknak a toronyház, ami egyáltalán nem illett még anno sem a környezetébe. Míg a másik alacsonyabb 5-6 emeletes tömb a Szobránc utcában az alsó emeletein bedeszkázott ablakaival és omladozó erkélyeivel kelti fel a figyelmet.

13119977_272737349728880_4842282226645944155_o

Helyszín

[codepeople-post-map]

[Best_Wordpress_Gallery id=”187″ gal_title=”oroszpanel”]

Összességében a legszomorúbb az, hogy ebben az üresen kongó épületegyüttesben nagyon sok hontalan/rászoruló embert lehetne elszállásolni. Az épületet biztonsági őr védi, de a totális pusztulástól ő sem fogja tudni megvédeni.

You may also like...