Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes

A rendkívül forgalmas Hungária körút és a Jurisich Miklós utca sarkán orosz panelegyüttes, ami egy 10 emelet magas toronyházból is álló lakatlan épületkomplexum vár a sorsára több mint 20 éve. Internetes források szerint 1991-ig éltek itt szovjet katonák és a hozzátartozóik.

A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes. Fotó: hulladekvadasz.hu/varoskep-rombolo

A Hungária körúti lakatlan orosz panelegyüttes. Fotó: hulladekvadasz.hu/varoskep-rombolo

A telek a Magyar Államé, míg a közel 180 lakásos épületegyüttes az Orosz Föderáció tulajdona. Van itt játszótér, konditerem, diszkóhelyiség és mélygarázs is. A környékbeliek úgy tudják, hogy az egykori lakók pl. csillárokat, bútorokat és hűtőszekrényeket is itt hagytak a lakásokban.

Zuglóban egészen a Nagy Lajos király útig kell menni, hogy a következő 10 emeletes épületbe botoljunk, így igencsak szembeötlik az erre járóknak a toronyház, ami egyáltalán nem illett még anno sem a környezetébe. Míg a másik alacsonyabb 5-6 emeletes tömb a Szobránc utcában az alsó emeletein bedeszkázott ablakaival és omladozó erkélyeivel kelti fel a figyelmet.

13119977_272737349728880_4842282226645944155_o

Helyszín

[Best_Wordpress_Gallery id=”187″ gal_title=”oroszpanel”]

Összességében a legszomorúbb az, hogy ebben az üresen kongó épületegyüttesben nagyon sok hontalan/rászoruló embert lehetne elszállásolni. Az épületet biztonsági őr védi, de a totális pusztulástól ő sem fogja tudni megvédeni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek