Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Zászlós utcai elhagyott gyártelep utolsó maradványa - Hulladekvadasz.hu

A Zászlós utcai elhagyott gyártelep utolsó maradványa

A forgalmas Hungária körútról lekanyarodva jobb kéz felől – a főút mentén – még a vasúti töltés előtt tűnik fel egy nagy kráterszerű telek a végén egy elképesztően rossz állapotú épülettel. Helyszín a Zászlós utca.

1

Rálátás a volt gyártelep területére és arra, ami maradt belőle

Internetes forrás alapján a területen egy nagyobb műszaki gyár volt, ahol kis elektronikai műszereket és biztosítékokat gyártottak, de 2005-ben nagy részét lebontották és a helyén ma egy hatalmas ”lyuk” tátong.

zaszlos2

Google Earth műholdkép a 2000-ben még teljes gyárról, majd a 2009 óta fennálló állapotokról

A telek végében lévő, Zászlós utca 7. szám alatt lévő épület évek óta áll teljesen magára hagyottan, hajléktalanok szállták meg és szemét borítja el körös-körül (korábban videóbejelentés is érkezett a helyszínről). Néhány éve tettek egy kísérletet arra, hogy legalább a külső ”tényezőktől” elzárják a területet megerősített kerítéssel és figyelmeztető táblákkal, de mostanra már hatalmas lyuk tátong a kerítésen és a szemét nagyobb méreteket öltött, ráadásul az épületből a Zászlós utca oldali fronton vizelet szag terjeng.

Meglepetésre 1972-es dátummal a 100 éves egyesített Pest-Buda-Óbudára megemlékező tábla is helyet kapott a homlokzaton, már-már érthetetlen szürreális képet teremtve. A közelben lévő zuglói szemetes-elhanyagolt Francia út hatásait akkor már meg se említsük, mert az csak rontana a helyzeten.

[codepeople-post-map]

You may also like...