Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kerepesi döbbenetes hulladékkörkép - Hulladekvadasz.hu

Kerepesi döbbenetes hulladékkörkép

Farkas Domonkos, a kerepesi KDNP elnök kérésére a Hulladékvadász csapata felkereste a Pest megyei települést és szembesült az ottani súlyos és tarthatatlan hulladékhelyzettel. Az alábbiakban ezeket részletezzük terepszemlénkben.

Felvételen a hulladékvadász csapatának terepszemléje

A terepszemlét  Kerepesen, a Gyár utcai lakósoron kezdtük, ahol  a csapatunkat is meglepte a hulladék szinte sokkoló mennyisége. Az utca végén egy hatalmas több mint 10 méter hosszúságú és legalább 2 méter vastag „hulladék-kígyó” fekszik. Helyszíni információk alapján állítólag fővárosi vállalkozók rendszeresen hordják ide a hulladék szinte minden típusát. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.557283, 19.282075)

Itt az Kerepesi Önkormányzat végzett már takarítást, de visszatért a „hulladék-kígyó” újra és újra. Fotó: hulladekvadasz.hu

Itt a Kerepesi Önkormányzat végzett már takarítást, de visszatért a „hulladék-kígyó” újra és újra. Fotó: hulladekvadasz.hu

A felvételen szereplő második helyszín a Szőlő sorra vezető gyalog híd alatt csak a patakmederhez leereszkedve tűnik fel, hogy a nagy mennyiségű hulladék szinte „lefolyik” a természetbe. Háztartási hulladék, autógumi és építési törmelék is előfordul itt. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.563568, 19.292778)

Ugyancsak a Szőlő sorra vezető út mellett a töménytelen mennyiségű háztartási hulladék szinte lehömpölyög egyenesen a patakmederbe. Igazi nomád élet folyik itt, még tyúk is kapirgál a szemétben. Helyi információk alapján az ott lakó család háztartási hulladékát láthatjuk itt és a gyalog híd alatt is. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.563872, 19.292318)

A Szőlő sori helyszínen a gyönyörű szemközti domboldal panorámájáról letekintve az utca melletti mély árokba – egykori árokrendszerbe -döbbenetes meglepetésben volt részünk. Zsákok töménytelen mennyiségben és háztartási hulladék minden formája volt lehajigálva. A környékbeli lakók információja alapján egy helyi vállalkozó hordja ide a szemetet. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.565004, 19.294516)

A kerepesi hulladékprobléma tipikus mintapéldája településeink peremterületein uralkodó áldatlan állapotoknak.

[codepeople-post-map]

You may also like...