Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.




Banki átutalással ide kattintva.

Kerepesi döbbenetes hulladékkörkép

Farkas Domonkos, a kerepesi KDNP elnök kérésére a Hulladékvadász csapata felkereste a Pest megyei települést és szembesült az ottani súlyos és tarthatatlan hulladékhelyzettel. Az alábbiakban ezeket részletezzük terepszemlénkben.

Felvételen a hulladékvadász csapatának terepszemléje

A terepszemlét  Kerepesen, a Gyár utcai lakósoron kezdtük, ahol  a csapatunkat is meglepte a hulladék szinte sokkoló mennyisége. Az utca végén egy hatalmas több mint 10 méter hosszúságú és legalább 2 méter vastag „hulladék-kígyó” fekszik. Helyszíni információk alapján állítólag fővárosi vállalkozók rendszeresen hordják ide a hulladék szinte minden típusát. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.557283, 19.282075)

Itt az Kerepesi Önkormányzat végzett már takarítást, de visszatért a „hulladék-kígyó” újra és újra. Fotó: hulladekvadasz.hu

Itt a Kerepesi Önkormányzat végzett már takarítást, de visszatért a „hulladék-kígyó” újra és újra. Fotó: hulladekvadasz.hu

A felvételen szereplő második helyszín a Szőlő sorra vezető gyalog híd alatt csak a patakmederhez leereszkedve tűnik fel, hogy a nagy mennyiségű hulladék szinte “lefolyik” a természetbe. Háztartási hulladék, autógumi és építési törmelék is előfordul itt. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.563568, 19.292778)

Ugyancsak a Szőlő sorra vezető út mellett a töménytelen mennyiségű háztartási hulladék szinte lehömpölyög egyenesen a patakmederbe. Igazi nomád élet folyik itt, még tyúk is kapirgál a szemétben. Helyi információk alapján az ott lakó család háztartási hulladékát láthatjuk itt és a gyalog híd alatt is. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.563872, 19.292318)

A Szőlő sori helyszínen a gyönyörű szemközti domboldal panorámájáról letekintve az utca melletti mély árokba – egykori árokrendszerbe -döbbenetes meglepetésben volt részünk. Zsákok töménytelen mennyiségben és háztartási hulladék minden formája volt lehajigálva. A környékbeli lakók információja alapján egy helyi vállalkozó hordja ide a szemetet. (Helyszín az alábbi GPS ponton: 47.565004, 19.294516)

A kerepesi hulladékprobléma tipikus mintapéldája településeink peremterületein uralkodó áldatlan állapotoknak.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek