Drogelosztóhely és undorító mocsok a Köki melletti kiserdőben

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Kőbánya és Kispest határán fekszik az úgynevezett kispesti Sherwood (kiserdő). A helyszín a Köki terminál mellett található. Évek óta problémát jelent a területen az illegális hulladéklerakás, illetve az erdőben életvitelszerűen élő hajléktalanok.

Korábban már több alkalommal próbálták megoldani az erdő lakóinak a helyzetét és a zöld terület által bevonzott illegális hulladéklerakás problémáját. Információink szerint a terület magántulajdon így nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe.

Az alábbi felvétel  szeptember végén készült, a kiserdő Lehel utca felőli részéről kezdődik. Az erdő benőtte a korábban felújított sétányt és az elhanyagoltság okán a hulladéklerakások is elszaporodtak.

A kispesti Sherwood kiserdő közvetlenül a Köki mellett húzodik. Fotó: Google Maps

A kispesti Sherwood kiserdő közvetlenül a Köki mellett húzodik. Fotó: Google Maps

Az úgynevezett kispesti Sherwood kiserdőben többen életvitelszerűen élnek. Értesüléseink szerint a területen élőkkel a kispesti Vöröskereszt, A Város Mindenkié csoport és a Utcáról Lakásba Egyesület is foglalkozik.

Az Utcáról Lakásba Egyesülettől kapott információink szerint eddig két családnak tudtak segíteni szociális lakásba költözésben, erről a facebook oldalunkon található beszámolókban is  lehet olvasni. Továbbá a kispesti Vöröskereszt végzi a területen az utcai szociális munkát.

[Best_Wordpress_Gallery id=”192″ gal_title=”sherwood”]

Az illegálisan lerakott hulladék többségét nem a kiserdőben élők hordják ide, hanem valószínűsíthetően rendszeresen visszajáró szemetelők. A szeptember végén készült felvételünk idejekor két gyanús alakra lettünk figyelmesek. Értesüléseink szerint a területet drogelosztóhelynek is használhatják az odajáró egyének. Emiatt is ajánlatos elkerülni a kiserdőt, nem biztonságos az arra kirándulóknak.

Kellemes kis pad romantikus légyottokhoz az erdőben. Háttérben a szemét 🙂

Hulladékvadász (@hulladekvadasz) által közzétett fénykép,

Az erdő bejáratát a mocsok bűze lengi körbe, hiszen többen nyilvános wc-nek használják az erdőt.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

[codepeople-post-map]

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: