Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Drogelosztóhely és undorító mocsok a Köki melletti kiserdőben


Notice: class-oembed.php használata nem támogatott a 5.3.0 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wp-includes/class-wp-oembed.php. in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/functions.php on line 4802

Kőbánya és Kispest határán fekszik az úgynevezett kispesti Sherwood (kiserdő). A helyszín a Köki terminál mellett található. Évek óta problémát jelent a területen az illegális hulladéklerakás, illetve az erdőben életvitelszerűen élő hajléktalanok.

Korábban már több alkalommal próbálták megoldani az erdő lakóinak a helyzetét és a zöld terület által bevonzott illegális hulladéklerakás problémáját. Információink szerint a terület magántulajdon így nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe.

Az alábbi felvétel  szeptember végén készült, a kiserdő Lehel utca felőli részéről kezdődik. Az erdő benőtte a korábban felújított sétányt és az elhanyagoltság okán a hulladéklerakások is elszaporodtak.

A kispesti Sherwood kiserdő közvetlenül a Köki mellett húzodik. Fotó: Google Maps

A kispesti Sherwood kiserdő közvetlenül a Köki mellett húzodik. Fotó: Google Maps

Az úgynevezett kispesti Sherwood kiserdőben többen életvitelszerűen élnek. Értesüléseink szerint a területen élőkkel a kispesti Vöröskereszt, A Város Mindenkié csoport és a Utcáról Lakásba Egyesület is foglalkozik.

Az Utcáról Lakásba Egyesülettől kapott információink szerint eddig két családnak tudtak segíteni szociális lakásba költözésben, erről a facebook oldalunkon található beszámolókban is  lehet olvasni. Továbbá a kispesti Vöröskereszt végzi a területen az utcai szociális munkát.

[Best_Wordpress_Gallery id=”192″ gal_title=”sherwood”]

Az illegálisan lerakott hulladék többségét nem a kiserdőben élők hordják ide, hanem valószínűsíthetően rendszeresen visszajáró szemetelők. A szeptember végén készült felvételünk idejekor két gyanús alakra lettünk figyelmesek. Értesüléseink szerint a területet drogelosztóhelynek is használhatják az odajáró egyének. Emiatt is ajánlatos elkerülni a kiserdőt, nem biztonságos az arra kirándulóknak.

Kellemes kis pad romantikus légyottokhoz az erdőben. Háttérben a szemét 🙂

Hulladékvadász (@hulladekvadasz) által közzétett fénykép,

Az erdő bejáratát a mocsok bűze lengi körbe, hiszen többen nyilvános wc-nek használják az erdőt.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek