Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Különös fogás a Kis-Duna parton - Hulladekvadasz.hu

Különös fogás a Kis-Duna parton

Szigetszentmiklós, kis-Duna parton egy újabb mágneshorgászat vette kezdetét, nem sokkal az előző kalandunkat követően. 

Most nem stégekről dobáltunk, hanem a part mentén haladva, bízva abban hátha megtaláljuk Ponce de León kelyheit, plusz szerzünk pár csepp szirén könnyet és meg is van az örök fiatalság receptje.

A szigetszentmiklósi a Kis-Duna partszakasz.

A szigetszentmiklósi a Kis-Duna partszakasz.

Még nem áruljuk el, hogy sikerült-e, a bejegyzés végén kiderül. Tehát, haladva a parton, pár dobálgatást követően az első eredményesnek mondható zsákmány egy biciklihajtó fogaskerék. Gondoltuk, ha már ez megvan, itt lesz a többi része is. Hamar bebizonyosodott, hogy tévedtünk, mivel több tonna szög után se találtunk más alkatrészt. Egy arra járkáló ember, látva mennyi szöget fogtunk, oda jött hozzánk, megkérdezte mit csinálunk, majd elmondta, hogy itt hajót építettek néhány éve. Osztottunk, szoroztunk, mennyi szög kellhet egy kisebb hajó megépítéséhez. Arra jutottunk, körülbelül a szögek 25% már az építésnél kihullott, így gondoltuk messzire nem juthatott, hát menjünk, fogjuk ki. Ugye 50-50% volt, hogy merre induljunk, de sajnos egyik irányba se jártunk sikerrel.

Múlt az idő, a délutáni perzselő napsugarak már csak csiklandozták bőrünket, tudtuk, lassan lejár az idő, de egy utolsó említésre méltó fogás még váratott magára. Bedobtuk hát a horgász mágnest, olyan messzire hogy a 10m-es kötél teljesen kifeszült, majd nagyot csobbant a vízben.

A Kis-Duna part, vajon mit rejt a mosógépdob? Fotó: magneshorgaszat.hu

A Kis-Duna part, vajon mit rejt a mosógépdob? Fotó: magneshorgaszat.hu

Kihúzás közben érezhető volt, hogy egy nagy fogásra akadtunk. Nagyjából 6m-re volt tőlünk a zsákmány, de egyre-egyre csökkent a távolság. Ahogy közelítette a víz felszínét, kezdett kirajzolódni kerek alakja, viszont tippelni se tudtunk mi lehet az. Kiemelve a partra is kellett pár másodperc mire dekódolta az agyunk az információt, hogy ez egy mosógépdob lesz. Eleve meglepő volt kihúzni a kis-Dunából egy mosógépdobot, viszont amikor kinyitottuk akkor ért minket igazán a meglepetés. A bejegyzés címéből már sejthető, hogy mit találtunk, de azért leírjuk: halat.

Kiszedtük a kis fickót a dobból, lemostuk, egy gyors sztárfotó. Fotó: magneshorgaszat.hu

Kiszedtük a kis fickót a dobból, lemostuk, egy gyors sztárfotó. Fotó: magneshorgaszat.hu

Majd útjára engedtük börtönéből. Hálásan integetett a farkával, amikor bevetette magát a mélybe. Habár kelyheket illetve szirén könnycseppet nem is találtunk, egy életet viszont megmentettünk, ezzel a gondolattal búcsúzunk!

Erik és Dávid
a mágneshorgász csapat