Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Szent Lőrinc-telep elfelejtett kúptetős kazánháza - Hulladekvadasz.hu

A Szent Lőrinc-telep elfelejtett kúptetős kazánháza

A XVIII. kerületben, a Szent Lőrinc-telep – korábban KISZ lakótelep –  egy eldugott kis terén bújik meg egy megjelenésében a környezetébe nem igazán illő épület. Kivételesen itt ezt most nem negatív értelemben értjük, egyedi kúptetejénél fogva éppen ellenkezőleg.

Szent Lőrinc-telep Az Iker tér felőli látkép hűen tükrözi a szomorú összképet és az egyedi külsőt. Fotó: hulladekvadasz.hu

Az Iker tér felőli látkép hűen tükrözi a szomorú összképet és az egyedi külsőt. Fotó: hulladekvadasz.hu

Külseje alapján nem arra enged következtetni, hogy az épület a szomszédos Általános Iskola fűtésének működtetésére szolgáljon. Azonban környékbeli gyér információk alapján valaha erre volt hivatott. A „valaha” szón van itt a hangsúly, mert a repedezett tetőcserepek, a betört ablaküvegek, a majd ember nagyságú graffiti és a kihalt/gazos kert a rozsdás kerítésével egészen másról tanúskodik. A teljes kihasználatlanságról és a pusztulásról.

Érdekesség, hogy az Iskola honlapján közzétett információk alapján az önkormányzat 2010-ben az Új Széchenyi Terv „Környezet és Energia Operatív Program” keretében Épületenergetikai fejlesztések címén pályázatot nyújtott be és nyert el, amelynek egyik fontos fejlesztési célja volt az Iskola fűtéskorszerűsítése a fűtési alapvezetékek, szerelvények és radiátorok cseréjével.

lakaskultura

Forrás: Lakáskultúra, KISZ Lakótelep.1971/1, 2. oldal

Azonban minden bizonnyal ez az épület már nem került sorra, pedig talán közösségi célokra lehetne használni kisebb átalakítás után az egyedi megjelenésénél fogva.

[codepeople-post-map]

You may also like...