Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Háztartásom hulladék nélkül rovatajánló - Hulladekvadasz.hu

Háztartásom hulladék nélkül rovatajánló

A tudatformálásról sokaknak egy nehéz, hosszadalmas procedúra jut az eszébe. A hulladekvadasz.hu -n egy családanya szemszögét bemutató rovat indul, Háztartásom hulladék nélkül címmel, amiből kiderül, hogy nem is olyan nehéz ez a feladat.

Tóth Andrea 2016 szilveszterén éppen a nagy fogadalmak idején – holott Ő nem is vallja magát „megfogadok valamit” típusnak – találkozott egy cikkel a neten, ami elindított benne valamit. A cikk egy amerikai nőről szólt, aki sok éve már nulla (vagyis közel nulla) hulladék termelés mellett vezeti a háztartását.

De ki is Ő?

Egy 3 gyerekes anya, feleség, háziasszony, vállalkozó és ezen felül állatgondozó, kertész, szakács, takarítónő, mosónő, tanító néni és még sorolhatnám :).

tacsalad

Vajon hogyan válik környezettudatossá egy családanya?

13 éve lakunk Gödöllőn egy kertes házban. Kb. 10 éve egyre jobban figyelek a mikrokörnyezetemre. Hamar elmondhattam magamról, hogy amennyire csak tehettem és az ismereteim engedték, környezettudatosan éltem, és a családomat is erre kondicionáltam– mondta Andrea.

Az egyszerű szelektív hulladékgyűjtéssel kezdte, majd jött a mosható pelenkák használata, ezt követte az öko háztartás, már ami a tisztítószereket illeti. Év elején, a cikk hatására, pedig már tudta, hogy, tovább kell lépnie. A cél pedig a háztartása hulladék és szemét termelésének minimalizálása, nullához való közelítése volt.

Nagyon gyorsan, szinte órák alatt, célja, elhivatottsága, hobbija, mániája lett, a hulladék minimalizálására való törekvése. Egykettőre elindította a Háztartásom hulladék nélkül csoportját a facebookon  – amiről kiderült, hogy meglepő módon nagyon hamar népszerű lett.

Mellette párhuzamosan elkezdte írni a Háztartásom hulladék nélkül blogját, ahol szinte napról-napra, hétről-hétre osztja meg az olvasókkal a tapasztalatait, ötleteit,valamint az elért kisebb-nagyobb eredményeit.

A hulladekvadasz.hu szerkesztőségének eleget téve, pedig örömmel vállalta el, hogy az oldalon is rendszeresen jön, és beszámol a zéró hulladék termelő háztartás trükkjeiről.

A rovat minden héten szerdai napon jelenik meg.