Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rákosmenti Mezei Őrszolgálat bemutatása - Hulladekvadasz.hu

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat bemutatása

Az Őrzők rovatunk első résztvevője, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat, az ország legnagyobb mezei őrszolgálata. Munkájukat Budapest 5 kerületében végzik, több műszakos munkarendben.

A szervezet működési kerületeinek nagy részén kiterjedt zöld területek találhatóak, amelyekből két terület természetvédelmi védettség alatt áll.

Küldetésük:

A termőföldek őrzése, valamint a termőföldön lévő, illetve ahhoz tartozó termények és termékek, felszerelések, eszközök, haszonállatok, továbbá mezőgazdasági építmények, földmérési jelek vagyonvédelme.

A mezőőri tevékenység illetékessége a Budapest térképen látható 5 Önkormányzat által meghatározott működési területére terjed ki.

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat tevékenységének kerületei a képen láthatóak.

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat tevékenységének kerületei a képen láthatóak.

A területek nagysága lényegében több mint Budapest egyharmada. Kerületekre lebontva szemléltetjük a területek nagyságát az alábbi táblázattal.

XVI. kerületXVII. kerületX. kerületXV. kerületXVIII. kerület
1.122 ha3.115 ha304 ha810 ha1.450 ha

Elmondásuk szerint, mindannyiunk érdeke, hogy egy olyan élhető városrészt teremtsünk meg, mely a minőségi életet lehetővé tevő egészséges lakókörnyezet kialakításán, a pihenés és felüdülés tereinek bővítésén és minőségi fejlesztésén alapul. Mindez az elkerülhetetlen környezetszennyezés csökkentését igényli. Szükséges feladat a két kerületen belüli zöldterületek védelme és lehetőség szerinti növelése; gazdasági-, munkaerő-piaci szempontból egyre nagyobb földterületek bevonása művelés alá. Ezekhez a célkitűzésekhez lényegesen csökkenteni kell a terménylopásokat és az illegális hulladéklerakásokat.

A szervezet másik tevékenysége a prevenció, azaz a megelőzés. Igyekszenek bevonni  a fiatal korosztályt a természetvédelembe.

Ahhoz, hogy hosszú távú céljaink eredményesek legyenek, szükséges a gyermekeket is bevonni terveink megvalósításában úgy, hogy megismertetjük velük még meglévő élő környezetüket, s megtanítjuk velük, hogyan tudják átvenni és továbbvinni azokat az elképzeléseket, amelyekkel biztosítjuk környezetünk védelmét – olvasható a honlapjukon.


Rákosmenti Mezei Őrszolgálatának elérhetőségei:

Honlap cím: mezoor.hu
Facebook oldal: itt.

Ügyeleti telefonszámuk:

06-20-331-8001

A szervezet felhívásával zárnánk sorainkat.

Ha szemetelést, természetkárosítást lát, kérjük hívja azonnal ügyeleti számunkat! Ha teheti jegyezze meg a pontos helyszínt és ha van, a gépjármű forgalmi rendszámát. Köszönjük!

You may also like...