Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kárpátalja, a szeméttel szennyezett tiszai hordalék - Hulladekvadasz.hu

Kárpátalja, a szeméttel szennyezett tiszai hordalék

Magyarország figyelmeztette Kárpátalja területi hatóságát a szemét miatt. Hennagyij Moszkal kormányzó sajnálattal konstatálta, hogy a mostani árvíz során újra nagyon sok szemetet „exportált” a megye a határokon túlra.

A Tiszta megmentéséért induló törekvésekkel már találkozhattunk. Ilyen például a Németh Ottó, a Henkel Beauty Care üzletág-igazgatója és Szalay Balázs autóversenyző a PET Kupa, egy civil kezdeményezés mellett kampányol, melynek célja felhívni a figyelmet a Tisza fokozódó szennyezésére és eközben minél több hulladékot és szemétszigetet kiszedni a folyóból úgy, hogy annak nagy része újrafelhasználásra, illetve hasznosításra kerüljön.

A kialakult helyzet nem ismeretlen Kárpátalja Tisza vidékén. Fotó: karpathir.com

A kialakult helyzet nem ismeretlen Kárpátalja Tisza vidékén. Fotó: karpathir.com

Kárpátalja közigazgatási vezetője tudatta, hogy Magyarország hivatalos úton fejezte ki nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a megáradt Tisza rengeteg háztartási hulladékot és pillepalackot sodort hozzájuk. Moszkal szerint hasonló jelzésre számítanak Szlovákia részéről is. A kormányzó azt is mondta, szégyellnünk kell emiatt magunkat.

Számítások szerint a Tisza percenként száz pillepalackot szállított Magyarország felé. Moszkal úgy véli, a problémára csak az jelentene megoldást, ha a hegyvidéki járásokban szemétfeldolgozók épülnének, s ott kötne ki a rengeteg hulladék. Nem érti, hogy az emberek mindenhol ellenzik ezt, miközben akár energiát is termelhetnének ezek a vállalatok, s régió nem fuldokolna a saját szemetében.

Forrás: Karpathir.com