Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A halott Rákóczi úti monumentális Betontorzó - Hulladekvadasz.hu

A halott Rákóczi úti monumentális Betontorzó

A Budapest tengelyének számító – egykor szebb napokat látott – Rákóczi úton majdnem 10 éve van félbehagyva az eredetileg Hotel Orient néven indult építkezés. Leginkább egy hatalmas betonkomplexum felállítása sikerült, ami a totális ürességével és az emeletein kiálló vasakkal a pusztulást jelképezi, nem pedig az újjáépülést.

1

A Rákóczi út felől nap mint bámulják az autósok ezt a hatalmas betoncsontvázat. Fotó: hulladekvadasz.hu

A Rákóczi úton már a rendszerváltás óta zajlik egy hanyatlást ábrázoló folyamat, miszerint a kis üzletek sorra zártak be és néhány kivétellel, ezek helyére nem igen érkezett utánpótlás. Éppen ezek között az üzlettragédiák között épült volna fel a Hotel Orient, ami valljuk meg már a méreteit tekintve is nagy falatnak ígérkezett és valahol érezni lehetett a jövőbeli kudarcot már csak a környezet hatását tekintve is.

A Rákóczi út – Szövetség utca  – Barát utca – Hársfa utca tömb területének közel a felét kiteszi ez a monumentális betontorzó, habár a Rákóczi útról, a Hársfa utcából vagy éppen a Szövetség utcából nem tűnik ilyen hatalmasnak, inkább különálló félbehagyott építkezéseknek. Csak a GoogleMap tud igazán felvilágosítani minket, hogy ezek a részek a tömb belsejében össze vannak kötve, az épületkomplexum óriási mivoltát bizonyítva. A belső monumentális részre a Hársfa utca társasházaiból lehetne rálátást kapni, de ide a lakók kifejezett kérésére senki ott nem lakó sem teheti be a lábát.

terkeptev

A Google Map műholdkép és az eredeti terv egyvelege. Fotó: hulladekvadasz.hu

A környező Rákóczi út folyamatos leépülésének megállítása és rehabilitálása is elengedhetetlen, hogy ez a hatalmas félkész épület végre megtalálja a helyét itt a város szívében, építése befejeződjön.

[codepeople-post-map]

You may also like...