A fejlesztési tárca is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Ötödik alkalommal vesz részt Magyarország az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, amelyhez idén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is csatlakozik – közölte a tárca az MTI-vel szerdán. A zöld kezdeményezés célja a hulladékok mennyiségének hatékony csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés fellendítése, a lakosság szemléletformálása, széleskörű tájékoztatása. Tavaly a nemzetközi programban 33 országban több mint 12 ezer akciót szerveztek, Magyarországon országszerte 478 helyi program valósult meg.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2016-ban kiemelt témaként a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzésére, a termelt mennyiség csökkentésére fókuszál. A nagy mennyiségű csomagolási hulladék Magyarországon is probléma, bár a hazai 103 kilogrammos átlag alacsonyabb az Európai Unió területén egy emberre jutó évi 158 kilogrammnál.

Az NFM a program “Légy Te is válogatós: Gyűjtsük szelektíven a hulladékokat a munkahelyen is!”, valamint az “Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési nap” nevű akcióiban vesz részt. A minisztériumban eddig is volt szelektív hulladékgyűjtés, a mennyiségek növelése érdekében most összesen 70 új, 60 literes papír-, illetve műanyaghulladék gyűjtő edényt helyeznek ki. A tárca “Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési napot” is rendez, amikor a munkatársak leadhatják régi, kidobásra szánt elektronikai eszközeiket.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!