Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A fejlesztési tárca is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez - Hulladekvadasz.hu

A fejlesztési tárca is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Ötödik alkalommal vesz részt Magyarország az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányban, amelyhez idén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is csatlakozik – közölte a tárca az MTI-vel szerdán. A zöld kezdeményezés célja a hulladékok mennyiségének hatékony csökkentése, a szelektív hulladékgyűjtés fellendítése, a lakosság szemléletformálása, széleskörű tájékoztatása. Tavaly a nemzetközi programban 33 országban több mint 12 ezer akciót szerveztek, Magyarországon országszerte 478 helyi program valósult meg.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2016-ban kiemelt témaként a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzésére, a termelt mennyiség csökkentésére fókuszál. A nagy mennyiségű csomagolási hulladék Magyarországon is probléma, bár a hazai 103 kilogrammos átlag alacsonyabb az Európai Unió területén egy emberre jutó évi 158 kilogrammnál.

Az NFM a program „Légy Te is válogatós: Gyűjtsük szelektíven a hulladékokat a munkahelyen is!”, valamint az „Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési nap” nevű akcióiban vesz részt. A minisztériumban eddig is volt szelektív hulladékgyűjtés, a mennyiségek növelése érdekében most összesen 70 új, 60 literes papír-, illetve műanyaghulladék gyűjtő edényt helyeznek ki. A tárca „Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési napot” is rendez, amikor a munkatársak leadhatják régi, kidobásra szánt elektronikai eszközeiket.

Forrás: MTI