Az Adidas környezetbarát arculata

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Az Adidas egy környezetbarát és minden bizonnyal jövedelmező ötlettel állt elő. Együttműködve a Parley nevű óceánmentő civil szervezettel forradalmi újítást dobott a piacra. Az óceánban fellelhető műanyaghulladékokból készíti legújabb Parley x adidas UltraBOOST Uncaged nevű cipőit, aminek gyártására komoly vállalást is tett a cég.

A cipők mellett mezeket is gyártanak ezzel a technológiával, amit már be is mutattak a Real Madrid és a Bayern München hivatalos oldalain. Jövőbeli céljuk, hogy teljesen átálljanak az újrahasznosított anyagokból történő gyártásra. A cipő 95% óceáni szemétből készül, de a többi részét is újrahasznosított anyagból állítják elő. Egy cipő gyártásához 11 műanyagpalack szükséges.

A cél nemes, még ha üzleti motiváció is áll mögötte. Remélhetőleg újabb nagy cégek állnak majd át hasonló technológiára, ami már elég nagy erő lehet a hulladékok csökkentése szempontjából. S amint a hivatalos videóból is kiderül a műanyagot mi hoztuk létre és nekünk is kell eltakarítanunk!

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: