Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Az Adidas környezetbarát arculata - Hulladekvadasz.hu

Az Adidas környezetbarát arculata

Az Adidas egy környezetbarát és minden bizonnyal jövedelmező ötlettel állt elő. Együttműködve a Parley nevű óceánmentő civil szervezettel forradalmi újítást dobott a piacra. Az óceánban fellelhető műanyaghulladékokból készíti legújabb Parley x adidas UltraBOOST Uncaged nevű cipőit, aminek gyártására komoly vállalást is tett a cég.

A cipők mellett mezeket is gyártanak ezzel a technológiával, amit már be is mutattak a Real Madrid és a Bayern München hivatalos oldalain. Jövőbeli céljuk, hogy teljesen átálljanak az újrahasznosított anyagokból történő gyártásra. A cipő 95% óceáni szemétből készül, de a többi részét is újrahasznosított anyagból állítják elő. Egy cipő gyártásához 11 műanyagpalack szükséges.

A cél nemes, még ha üzleti motiváció is áll mögötte. Remélhetőleg újabb nagy cégek állnak majd át hasonló technológiára, ami már elég nagy erő lehet a hulladékok csökkentése szempontjából. S amint a hivatalos videóból is kiderül a műanyagot mi hoztuk létre és nekünk is kell eltakarítanunk!

You may also like...