Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A pelenkát is kimossuk? - Hulladékcsökkentés pelenkás baba mellett - Hulladekvadasz.hu

A pelenkát is kimossuk? – Hulladékcsökkentés pelenkás baba mellett

A pelenkát is kimossuk? Igen! Most megvádolhattok majd elfogultsággal, de a környezettudatosságom akkor teljesedett ki igazán, amikor megszületett a 3. gyerekem, és ezzel egy időben rádöbbentem mennyi szemetet fogok termelni csupán a pelenkáival.

Ez közel 8 éve volt. Elkezdtem a neten kutakodni alternatív megoldási lehetőségek után, és így találtam rá a mosható pelenkákra. Annyira kézenfekvő volt, de az akkori reklámhegyek engem is beszippantottak, és először eszembe sem jutott, hogy nem kell nekem a drága eldobható pelenkákat használni. Nagy úr a reklám.

https://2.bp.blogspot.com/-38KZxZbc7_Y/VojhSmJ3RpI/AAAAAAAAAoc/W-xGZhCl0yQ/s1600/Flip%2Borganic_3.JPG

De azonnal tudtam, hogy ez kell nekem, és elkezdtem beszerezni a gyönyörű kis pelenkákat. Akkor Magyarországon még elvétve lehetett csak ilyen szép modern mosható pelenkákat kapni, így javarészt külföldről rendeltem azokat. Imádtam. Olyannyira, hogy egyik barátnőmmel (akit szintén megfertőztem) csináltunk egy vállalkozást, egy webáruházat, ahol főleg ilyen szép, praktikus, környezet és pénztárca barát és a baba bőrének egészséges mosható pelenkákat árultunk. Igaz azóta a webáruház már nem működik (8 év után fejeztük be), de rengeteg nemcsak gyönyörű, de jó minőségű pelenkát lehet már venni más webáruházakban, és némely bababoltban is.

Elmondhatom, hogy egyre többen használják a babáiknak ezeket a pelenkákat.

És itt jön a lényeg
A mosható pelenkával kikerülöd a cipekedést, halomnyi csomag szállítását, nincs veszélyes hulladék (mert az eldobható pelenka annak minősül), jelentősen olcsóbb is az eldobhatónál, ráadásul a teljes pelenkázási korszakot végig lehet egy készlettel pelenkázni, nincs méretváltás, mindig van otthon, sosem fogy ki.

Már régen nem pelenkázok, de azt bizton állíthatom, hogy a pelenkázás terén nincs jobb megoldás a mosható pelenkánál. A fotókon a saját és a barátnőm gyerekei vannak, természetesen mosható pelenkákban.

Ja itt nem is látszik a pelenka ;)

Ja itt nem is látszik a pelenka 😉

Ha már nincs pelenkás baba a környezetünkben, akkor is szívesen látlak a facebook csoportomban és a blogomon, ahol egy háztartás hulladéktermelésének minimalizálásával foglalkozunk, ötletelünk, és mindenféle hasznos tippekkel látjuk el egymást.

Blog: Háztartásom hulladék nélkül

Facebook csoport itt érhető el.

You may also like...