Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
52 milliárdos közfoglalkoztatási keret Szatmár-Bereg megyében - Hulladekvadasz.hu

52 milliárdos közfoglalkoztatási keret Szatmár-Bereg megyében

Az idén 52,5 milliárd forintos támogatási keret áll rendelkezésre közfoglalkoztatási programokra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – olvasható a megyei kormányhivatal tájékoztató jelentésben.

Kozma Péter kormánymegbízott által a térségi önkormányzati közgyűlés legutóbbi ülésére készített dokumentumban közöltek szerint a 2017. február 28-ig tartó közfoglalkoztatásban a résztvevők havi átlagos létszáma meghaladja a 37 000-et.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) decentralizált keretéből a települési önkormányzatok hosszú távra szóló, illetve a nehéz helyzetben lévő, hátrányos helyzetű községek és városok, valamint a magán-erdőgazdálkodók programjában, továbbá a szociális földprogramban eddig 16 974 új belépő közfoglalkoztatása valósult meg.

A járási startmunka mintaprogramban a 13 szabolcsi járás 216 településén az érintett önkormányzatok 19 568 ember alkalmazását kezdeményezték. Ők mezőgazdasági termelési tevékenységet, a földutak rendbe tételét, a közutak javítását, karbantartását, az illegális hulladéklerakók felszámolását, belvíz-elvezetési, illetve megújuló energiai munkálatokat, így például energianövény termesztését végeztek.

Szerveztek épület-helyreállítási közmunkát a júniusi jégkárral érintett 24 szatmári településen, illetve 58 településen a hűtőkapacitást bővítették a szociális földprogramban előállított mezőgazdasági termékek elhelyezéséhez, feldolgozottságának növeléséhez.

Az országos közfoglalkoztatási programokba is bekapcsolódtak a szabolcsiak, a vízügyi igazgatóságoknál és a vízgazdálkodási társulatoknál február végéig 4743-an jutnak közmunkához.

A hajléktalanoknak szervezett mintaprogramokban 20-an, míg az önkormányzati útőriben 405-en vettek részt.
A mentális, szociális és egészségügyi gondokkal küzdő embereknek indított speciális PILOT programba pedig több mint 200-an kapcsolódhattak be.

A mostani téli időszakban a munkaerő-piacon történő elhelyezkedés segítésére képzéseket szerveznek a szabolcsi munkanélkülieknek, akiknek a létszáma az év első kilenc hónapjában átlagosan 34 200 volt.

Forrás: MTI