Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A holttest több mázsa szemét és kutyatetem alól került elő

Egy férfi több mint másfél évvel ezelőtt megölte szerelmét. Végül a kitartó nyomozás hatására az férfi hatszáz nap elteltével beismerő vallomást tett. A holttest több mázsa elföldelt szemét és kutyatetem alól sikerült kiszedni a nyomozást végző hatóságnak.

Nyoma veszett egy 32 éves nőnek Jászfelsőszentgyörgyön 2015. március 21-én. A dolgos, csinos, háromgyermekes asszony két héttel korábban szakított párjával, de nem volt az életében új kapcsolat, nem akart elutazni, készült a gyermekelhelyezési perre, amin aztán nem jelent meg. Főbérlőjének tűnt fel a hiánya, több napja nem járt otthon, ám a villanyt égve hagyta. Ismerve a szokásait ez azt jelentette, csak pár percre mehetett el, legalábbis úgy tervezte. A sokat barátkozó, telefonáló, internetező nő attól a naptól fogva nem adott életjelt magáról. A jászberényi kapitányságon jelentették be az eltűnését, a nyomozók több mint félszáz tanút hallgattak ki, de csak addig a következtetésig jutottak el, hogy az eltűnt nőt valami baj érhette. Elrendelték a körözését, de az sem hozott eredményt.

November 9-én egymástól elkülönítve kezdtük el az anya és fia vizsgálatát, és a szakértő délután a kérdésekre adott válaszok alapján arra a megállapításra jutott, a férfi mély, sötét titkokat rejt az eltűnt nőről, tudja, hogy halott, s ő a felelős a haláláért. Ekkor T. Gábort már nem tanúként, hanem emberölés gyanúsítottjaként hallgattuk ki, a jól felépített kihallgatási taktika szerint váltva egymást, kicserélve az információkat a vele párhuzamosan, tanúként kihallgatott édesanyjától kapott válaszokból. A férfi hajnalig, 1 óra 50 percig bírta, ekkor ismerte be, hogy megölte a nőt, s miután legördült róla a titok köve, részletesen elmondott mindent – nyilatkozta Gecse Krisztina törzszászlós.

T. Gábor vallomása szerint 2015. március 21-én háza teraszán beszélgetett volt párjával. Egy hétköznapi dolgon vesztek össze, ám benne már akkora volt a feszültség, hogy felkapott a földről egy husángot vagy szerszámnyelet – erre nem emlékezett pontosan –, és többször fejbe vágta az asszonyt. Az áldozat összeesett, a férfi szerint az udvaron meg is halt. T. Gábor a nő holttestét egy műanyag zsákba tette, autóval kivitte a falutól három kilométerre lévő erdőbe, és elásta a Zagyva árterében.

T. Gábor megmutatta, hogyan ölte meg a nőt. Fotó: police.hu

T. Gábor megmutatta, hogyan ölte meg a nőt. Fotó: police.hu

Napfelkeltekor nyomozók, bűnügyi technikusok lepték el a szentgyörgyi árteret. T. Gábor egy jellegzetes fához viszonyítva mutatta meg, hol rejtette el a holttestet. Az eltelt több mint másfél év alatt kicsit megváltozott az ártér, a gyanúsított is elbizonytalanodott. A helyszínelők földradarral vizsgálták a talajt, egy munkagép is segített az ásásban.

Több mázsa elföldelt szemét, kutyatetem előkerülése után délután találták meg az asszony maradványait.

Ásás kézi erővel. Fotó: police.hu

Ásás kézi erővel. Fotó: police.hu

Elsődlegesen a ruhája alapján azonosították, a végleges döntést a DNS-vizsgálat elvégzése után lehet majd kimondani. A műanyag zsákba csomagolt holttestet az alatta lévő földdel együtt emelték ki, és vitték igazságügyi orvostani boncolásra. Ott állapítják majd meg a halál tényleges okát és időpontját.

holttest A magyar helyszínelők munka közben. Fotó: police.hu

A magyar helyszínelők munka közben. Fotó: police.hu

Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás T. Gábor ellen, a bíróság november 11-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Forrás: police.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek