Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A Természetvédelmi Őrszolgálat bemutatkozása - Hulladekvadasz.hu

A Természetvédelmi Őrszolgálat bemutatkozása

Az országban egyedülálló módon a fővárosi helyi jelentőségű védett természeti területek és értékek védelme és őrzése érdekében Budapesten Önkormányzati Természetvédelmi Őrszolgálat működik.

A szervezet 2013. július 1-től a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság részeként látja el feladatát hét természetvédelmi őr révén. Az őrszolgálat tagjai Budapest 39 helyi jelentőségű védett természeti területén látják el munkájukat napi 12 órában, meghatározott járőrtervek alapján.

A Természetvédelmi Őrszolgálat munka közben. Fotó: fori.hu

A Természetvédelmi Őrszolgálat munka közben. Fotó: fori.hu

Az önkormányzati természetvédelmi őr intézkedésre jogosult hivatalos személy. Fő feladatuk a helyi védett területek őrzése, természetvédelmi kezelése, az ott élő élőlények állományának felmérése, továbbá környezeti nevelési tevékenységet is folytatnak az érdeklődő fiatalok számára. Az önkormányzati természetvédelmi őrök illetékességi területe kizárólag az adott település által védetté nyilvánított területekre terjed ki.

Budapest helyi jelentőségű védett természeti az alábbi interaktív linken megtekinthetők:
[iframe src=”https://geoportal.budapest.hu/varosuzemeltetes/btvt/” width=”100%” height=”500″]

Elérhetőségek

A honlapunk Őrzők rovatában a későbbiekben is közlünk a Természetvédelmi Őrszolgálat munkájáról bemutató anyagokat. Kövesd figyelemmel.

You may also like...