Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

A Természetvédelmi Őrszolgálat bemutatkozása

Az országban egyedülálló módon a fővárosi helyi jelentőségű védett természeti területek és értékek védelme és őrzése érdekében Budapesten Önkormányzati Természetvédelmi Őrszolgálat működik.

A szervezet 2013. július 1-től a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság részeként látja el feladatát hét természetvédelmi őr révén. Az őrszolgálat tagjai Budapest 39 helyi jelentőségű védett természeti területén látják el munkájukat napi 12 órában, meghatározott járőrtervek alapján.

A Természetvédelmi Őrszolgálat munka közben. Fotó: fori.hu

A Természetvédelmi Őrszolgálat munka közben. Fotó: fori.hu

Az önkormányzati természetvédelmi őr intézkedésre jogosult hivatalos személy. Fő feladatuk a helyi védett területek őrzése, természetvédelmi kezelése, az ott élő élőlények állományának felmérése, továbbá környezeti nevelési tevékenységet is folytatnak az érdeklődő fiatalok számára. Az önkormányzati természetvédelmi őrök illetékességi területe kizárólag az adott település által védetté nyilvánított területekre terjed ki.

Budapest helyi jelentőségű védett természeti az alábbi interaktív linken megtekinthetők:
[iframe src=”https://geoportal.budapest.hu/varosuzemeltetes/btvt/” width=”100%” height=”500″]

Elérhetőségek

A honlapunk Őrzők rovatában a későbbiekben is közlünk a Természetvédelmi Őrszolgálat munkájáról bemutató anyagokat. Kövesd figyelemmel.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek