Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tresó Kálmán hajléktalanként szemétszedést szervez a tiszta környezetért

Van, aki hajléktalanként is tesz a környezete tisztaságának megóvása érdekében. Ilyen Tresó Kálmán, aki fiatalon részben önhibáján kívül került az utcára. Most mindenkit arra kér, akinek van ideje az hétvégén csatlakozzon a IX. kerületi szemétszedéséhez.

Az oldalunk figyelmét a területről érkezett bejelentésével keltette fel. A fiatalember kilenc éve működő alapítvánnyal rendelkezik, a fiatalok megsegítésére hozta létre még az utcára kerülése előtt. A szervezetének az internetes oldalán a következő sorokat osztotta meg bejegyzésében:

A hétvégén (vasárnap mise után) hajléktalanként karácsonyi szemétszedést fogok szervezni a IX. kerületben. Mert ahol van az átmeneti szállóm, annak a környékén rendkívül sok szemét van. Ha már egy zsák szemetet – szelektív hulladékgyűjtés, amiből kevés pénz is lehet – sikerül összeszedni, akkor már a Karácsony is meghittebb és boldogabb lehet – egy kis környezetvédelemmel meghintve. Az akcióhoz iskolai közösségi szolgálat keretében is lehet csatlakozni. Az eseményhez a Facebook csoportunk keresztül tudsz – írja blogján.

Az alábbi képeken jól látszik a terület szemetes helyzete. Fotó: Tresó Kálmán

Az alábbi képeken jól látszik a terület szemetes helyzete. Fotó: Tresó Kálmán

A hajléktalan szállótól nem messze, a Külső-Mester utcába várja a csatlakozni vágyókat. Csupán annyit kér, hogy mindenki hozzon magával védőkesztyűt és zsákokkal támogassa az eseményt.

Az eseményhez lehet csatlakozni facebookon (ezen a linken) és Tresó Kálmán (06/70 343 73 86)  telefonos elérhetőségén is lehet jelentkezni, illetve az alapítványán keresztül diákoknak iskolai közösségi szolgálatba is beszámítható, mint környezetvédelmi tevékenység.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek