Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Égett gumihalmok a volt Mátyásföldi Lőtéren

A XVI. kerületi Mátyásföldi Lőtérről érkezett az alábbi bejelentés, ahonnan a bejelentő veszélyes hulladéknak számító nagy mennyiségű égett autógumi halmokról számol be. 

A képek tanulsága szerint a gumiégetés nem egyszer fordult itt elő, ráadásul mindez nagy kiterjedésű zöldterülethez közel, így többszörösen is súlyos környezetszennyezésről beszélünk. Sajnos elhagyott épületek és létesítmények gyakran szolgálnak illegális szemétlerakónak és szemétégetőnek.

Égett gumihalmok a volt Mátyásföldi Lőtéren. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Égett gumihalmok a volt Mátyásföldi Lőtéren. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! A Szilas-patak melletti erdő mellett, a Sarjú úton sétálva lettem figyelmes a lerombolt betonkerítésen keresztül látszó hatalmas égett gumihalmokra. El sem tudom képzelni, hogy itt hányszor mekkora tűz égett és vajon fog-e még égni. Tudtommal ez veszélyes hulladék. A terület anno a volt Mátyásföldi Lőtér volt, ami mára teljesen elhagyatottan és kifosztottan áll.”

A Google Maps szerint itt már korábban is volt hasonló tevékenység. Fotó: Google Maps

A Google Maps szerint itt már korábban is volt hasonló tevékenység. Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: veszélyes hulladék.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek