Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sóskút pusztáján több tonnányi szemét hever (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Sóskút pusztáján több tonnányi szemét hever (Frissítve)

Érd és Sóskút határán több év alatt kialakult katasztrofális állapotokra (illegális hulladéklerakásokra) hívja fel a figyelmet a bejelentő. A problémát több ízben jelentette az aktuális szerveknél, de minden esetben süket fülekre talált.

Frissítve
2017.02.24.

Azt a hivatalos választ kaptuk a Sóskúti Önkormányzattól, hogy meghaladja a költségvetésüket, hogy ezt a terület rendbe tegyék. Viszont most erről a helyszínről egy újabb bejelentéssel lettünk gazdagabbak, de megoldás nincs.

Az újabb bejelentés szövege
„Sziasztok, Érden a felső Parkvárostól nagyon szép utak indulnak, ahol sokan szeretnek sétálni, futni, kutyát sétáltatni. Gyönyörű környezet, levendulamező, hangulatos fenyveserdő. Valakiknek pedig szemétlerakó. Csatolok képet a szemét egy részéről (kb. 1 km hosszan ez van). Van itt háztartási hulladék, autógumi, autóajtó, monitor, stb. Pirossal bejelöltem a másik képen a szemét helyét.”

Köszönjük a bejelentést.


Korábban
2016.12.30.

A probléma abból fakad, hogy a két település közötti mezős területek főként magánkézben vannak. A tulajdonosok nem foglalkoznak a saját területükkel, sőt talán nem is tudnak az évek alatt odahordott illegális hulladék jelenlétéről, veszélyeiről.

… nemrég az egyik hulladékkupac felgyulladt, ezzel a mezős terület egy jelentős része leégett, mindez pár száz méterre a lakóházaktól…  – írja a bejelentő.

Háttérben érdi családi házak. A veszély adott, de ki oldja meg? Fotó: hulladekvadasz.hu

Háttérben érdi családi házak. A veszély adott, de ki oldja meg? Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadászok! Érd és Sóskút közötti terület katasztrofális állapota miatt írok, a két település közötti – főként magánkézben lévő – mezős területeken az illegális veszélyes, kommunális és építési hulladékok száma mára elérte az elviselhetetlent, valamint nemrég az egyik hulladékkupac felgyulladt, ezzel a mezős terület egy jelentős része leégett, mindez pár száz méterre a lakóházaktól…

A bejelentő által feltérképezett illegális hulladéklerakásokkal terhelt terület Érd és Sóskút határán. Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által feltérképezett illegális hulladéklerakásokkal terhelt terület Érd és Sóskút határán. Fotó: hulladekvadasz.hu

A terület igazgatásilag Sóskút Önkormányzatához tartozik, így Sóskút jegyzőjét 2015.06. óta már jó párszor felkerestem ez ügyben, de a következő válaszokat kaptam: nem érnek rá; van fontosabb dolguk; nem hívhatja fel a terület tulajdonosainak figyelmét, hiszen vannak olyanok, akik nem is tudnak róla, hogy van területük; az elmúlt 15 évben nem sikerült megoldani, így most sem fog menni; stb. 

Nem tudom melyik szervezethez fordulhatnék, ahol komolyan is veszik ezt a problémát. A tűzveszély úgy gondolom egy komoly kockázatot jelentő probléma, amely veszélyezteti a környék lakosait és otthonaikat. Bízom benne, hogy Önöktől segítséget kaphatok a szemét elleni harchoz.”

Hulladék jellege: kommunális, autógumi, elektronikai.

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...