Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Sóskút pusztáján több tonnányi szemét hever (Frissítve)

Érd és Sóskút határán több év alatt kialakult katasztrofális állapotokra (illegális hulladéklerakásokra) hívja fel a figyelmet a bejelentő. A problémát több ízben jelentette az aktuális szerveknél, de minden esetben süket fülekre talált.

Frissítve
2017.02.24.

Azt a hivatalos választ kaptuk a Sóskúti Önkormányzattól, hogy meghaladja a költségvetésüket, hogy ezt a terület rendbe tegyék. Viszont most erről a helyszínről egy újabb bejelentéssel lettünk gazdagabbak, de megoldás nincs.

Az újabb bejelentés szövege
“Sziasztok, Érden a felső Parkvárostól nagyon szép utak indulnak, ahol sokan szeretnek sétálni, futni, kutyát sétáltatni. Gyönyörű környezet, levendulamező, hangulatos fenyveserdő. Valakiknek pedig szemétlerakó. Csatolok képet a szemét egy részéről (kb. 1 km hosszan ez van). Van itt háztartási hulladék, autógumi, autóajtó, monitor, stb. Pirossal bejelöltem a másik képen a szemét helyét.”

Köszönjük a bejelentést.


Korábban
2016.12.30.

A probléma abból fakad, hogy a két település közötti mezős területek főként magánkézben vannak. A tulajdonosok nem foglalkoznak a saját területükkel, sőt talán nem is tudnak az évek alatt odahordott illegális hulladék jelenlétéről, veszélyeiről.

… nemrég az egyik hulladékkupac felgyulladt, ezzel a mezős terület egy jelentős része leégett, mindez pár száz méterre a lakóházaktól…  – írja a bejelentő.

Háttérben érdi családi házak. A veszély adott, de ki oldja meg? Fotó: hulladekvadasz.hu

Háttérben érdi családi házak. A veszély adott, de ki oldja meg? Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadászok! Érd és Sóskút közötti terület katasztrofális állapota miatt írok, a két település közötti – főként magánkézben lévő – mezős területeken az illegális veszélyes, kommunális és építési hulladékok száma mára elérte az elviselhetetlent, valamint nemrég az egyik hulladékkupac felgyulladt, ezzel a mezős terület egy jelentős része leégett, mindez pár száz méterre a lakóházaktól…

A bejelentő által feltérképezett illegális hulladéklerakásokkal terhelt terület Érd és Sóskút határán. Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentő által feltérképezett illegális hulladéklerakásokkal terhelt terület Érd és Sóskút határán. Fotó: hulladekvadasz.hu

A terület igazgatásilag Sóskút Önkormányzatához tartozik, így Sóskút jegyzőjét 2015.06. óta már jó párszor felkerestem ez ügyben, de a következő válaszokat kaptam: nem érnek rá; van fontosabb dolguk; nem hívhatja fel a terület tulajdonosainak figyelmét, hiszen vannak olyanok, akik nem is tudnak róla, hogy van területük; az elmúlt 15 évben nem sikerült megoldani, így most sem fog menni; stb. 

Nem tudom melyik szervezethez fordulhatnék, ahol komolyan is veszik ezt a problémát. A tűzveszély úgy gondolom egy komoly kockázatot jelentő probléma, amely veszélyezteti a környék lakosait és otthonaikat. Bízom benne, hogy Önöktől segítséget kaphatok a szemét elleni harchoz.”

Hulladék jellege: kommunális, autógumi, elektronikai.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek