Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A mágneshorgászok év végi összefoglalója - Hulladekvadasz.hu

A mágneshorgászok év végi összefoglalója

Ahogy azt tudjátok, idén ismerkedtünk meg a mágnes horgászattal, ami egy teljesen új és szinte ismeretlen hobbi volt. Mi is csak véletlen akadtunk rá és azon kívül, hogy megnéztünk néhány videót nem foglalkoztunk vele.

Pár hét eltelt mire egy beszélgetés során újra szóba került és először gondolkoztunk el komolyabban rajta. Milyen dolgok lehetnek vizeinkben és mire lehet szükségünk ahhoz, hogy ezeket megfogjuk? Elkezdtünk utána olvasni és pár nap múlva beszereztünk néhány igen erős nemesfém mágnest és hozzá kötelet. Ezek még elég kezdetlegesek voltak a mostani felszerelésünkhöz képest, de folyamatosan újítottunk rajta. Víz kérdésében könnyen tudtunk dönteni, hiszen közel tíz évig horgásztunk mielőtt végleg abba hagytuk az egyre dráguló engedély árak és a fogások csökkenése miatt. Adott volt a szigetszentmiklósi Kis-Duna part és a stégjei. Mikor először leértünk elképzelni nem tudtuk, hogyan fog működni, hogyan fogjuk használni, mi a jó módszer, de ha már ott voltunk, akkor belevágtunk.

Azon a helyen  kezdtünk, ahol felvettük a harmadik és a tizedik részünket, de ezen a napon semmit sem fogtunk ott, így tovább mentünk. A következő stégen már sikeresebbek voltunk és akadt néhány vascső és egy kuka. Ígéretes a kezdet így még azon a héten többször is visszamentünk. A horgászatok jól sikerültek és ezért döntöttünk úgy, hogy elkezdjük felvenni a horgászatainkat és feltöltjük az internetre. Az epizódok készültek a felszerelésünk finomodott és a mágneseink mérete is megnőtt. Kezdetben a 80 kg-os mágnes elégnek bizonyult és ezekkel horgásztunk, aztán ezt felváltotta az eggyel nagyobb. A szemes csavart lecseréltük gyűrűs csavarra ezzel csökkentve az akadások számát. Utána a kötélből kellett nagyobbat használnunk és a tartósság is fontos szerepet kapott a választásunknál, így esett a döntésünk a fonott polipropilén kötélre. A teherbírások terén a legjobb amit használhatunk hiszen már az 5 mm-es is képes 240 kg-ot megtartani. Amíg nem tanultuk meg úgy kiválasztani a horgászhelyünket, hogy az akadás esélye minimális legyen, addig volt, hogy sikerült kövek közé szorítani a mágnest és mivel a kötelet nem tudtuk eltépni, nem volt más választásunk, mint besétálni érte. Nyáron ez annyira nem zavart, a tűző napon kellemes egy kis csobbanás, de most nem vállalnánk be.

Viszont vannak kísérletező horgászaink, akik megpróbálják kivédeni ezeket az eseteket. így született meg a mágnes és a pet palack szerelem gyermeke. Mindenképp kifogjuk próbálni, de addig marad az a módszer, hogy  kivédjük. Mi ezt úgy csináljuk, hogy a kis mágnessel körbejárjuk a partot és néhány próbadobást végzünk, ha esetleg akadót fogunk, akkor is könnyen kitudjuk szabadítani mérete miatt. Olyan helyet érdemes meghorgászni, ahol találunk néhány fémtárgyat. Két három darab már elég ahhoz, hogy neki álljunk, innen úgy is több dolog fog előkerülni, hiszen kell pár dobás amire elindulnak a fogások. A technika nem változott, a megakasztott fogást szép lassan „pöcögtetve” kimozgatjuk az iszapból és kihúzzuk. Meg volt a felszerelés, ismertük a módszert és készítettük a részeket.  Az első komolyabb áttörés akkor jött el mikor Barabás Botond egy szigetszentmiklósi képviselő Kis-Duna tisztítást szervezett és minket is meghívott rá, örömmel fogadtuk el a felkérés. ​​A horgászat nagyon jól sikerült és ez volt az első olyan megmozdulás ahol közönség előtt tudtuk bemutatni mi is az a mágnes horgászat. A dolgok jól folytatódtak, jött egy felkérés a hulladekvadasz.hu-tól, hogy indítanának egy állandó blogot a horgászatainkról.

​A rovat el indult, hétről hétre újabb bejegyzésekkel jelentkeztünk és így jutottunk el odáig, hogy a DunaTv családbarát műsora megkeresett minket.

Szerették volna ezt a hobbit bemutatni ezért megbeszéltünk egy közös horgászatot, sikeres volt, itt fogtuk a pénzkazettát, aminek a mosását nem rég mutattuk be egy videó keretében. Akkor még nem tudtuk, de jó néhány Német márkát rejtett a doboz. A következő az írott sajtó volt, felkeresett minket a Ripost.hu és a Faktor.hu írtak egy cikket az egyik blogunkból. Közben megjelent egy bejegyzés a  blog.btamas.hu-n is.

Közben mi is haladtunk a csatornánkkal, a facebook oldalunkkal és a weboldallal. Így szép lassan álltak össze a szettjeink és a mi horgász felszerelésünk is. A következő évadban már mindketten a 160 kg-os mágnest fogjuk használni 20 méteres kötéllel. Nagy a változás a kezdetekhez képest, de ahogy megírtuk, szeretnénk az ország több olyan pontjára is elmenni horgászni ahol nem rendelkezünk vízismerettel és ezért a legjobb ha bevetjük a legnagyobb mágnest. Idén ez az utolsó blog bejegyzésünk, úgy hogy itt szeretnénk mindenkinek Kellemes  karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánni. Januárban jelentkezünk addig is jó horgászatot.

Üdvözlettel:
Erik és Dávid
Mágnes horgász csapat

You may also like...