Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladékmező a Budafok – Tétény Dunamenti szakaszán (Frissítve)

Újabb illegális hulladéklerakás Budafok – Tétény Dunamenti szakaszán. A bejelentő szerint egy komplex fürdőszobát borítottak az erdő szélére. Meggyőződése, hogy a hulladékkupacok számlákat azaz elérhetőségeket rejthet a hulladék valós tulajdonosával kapcsolatban.

II. Frissítve
2017.03.08.

Egy újabb megoldott bejelentés XXII. kerületből. A hathatós önkormányzati fellépésnek hála területet megtisztították és bízhatunk benne, hogy a tisztaság maradandó lesz.


Szinte teljes egészében sikerült kitakarítani a helyszínt, de maradt még némi építési hulladék.

Megakadályozván, hogy ismét illegális hulladéklerakás történjen, az Önkormányzat lezáratta a terület bejáratát az autósok elől.

Budafok - Tétény A kapuval ellátott lejáró. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A kapuval ellátott lejáró. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Köszönjük a megelőzésre is gondoló megoldást.


I. Frissítve
2017.01.20.

A Budafok-Tétény Önkormányzatától kapott tájékoztatás szerint számukra se ismeretlen a helyszín. A XXII. kerület Közterület-Felügyelet csoportja kint volt a helyszínen. Állati, építési hulladékokon túl iratokat, dokumentumokat találtak, ami alapján beazonosítható az illegálisan kihelyezett hulladék valós tulajdonosai. Ez alapján a környezetvédelmi ügyintéző ismeretlen tettes, tettesek ellen feljelentést tett a kerületi Rendőrkapitányságon.

Továbbá a terület tulajdonosait felszólították, hogy a területükön felelhető hulladékot meghatározott időn belül szállítsák el.

Köszönjük a XXII. kerület munkáját. Reméljük hamarosan megoldódik a bejelentés.


Korábban
2017.01.01.

A bejelentő szöveges üzenete már december elején megérkezett, de az oldalunk egyik aktivistája képanyaggal is rögzítette a bejelentés valósságát. A helyszínre kiérkezve az élelmiszer-hulladéktól egészen az építési hulladékig szinte minden megtalálható a helyszínen ezen a remek kis ligetes Dunamenti szakaszon.

[Best_Wordpress_Gallery id=”198″ gal_title=”budafokteteny”]

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Budafok – Tétény, Kastélypark mögötti Duna-partról már érkezett tavasszal bejelentés,hogy rengeteg autógumi van a területen. Azokat elvitték, de azóta ismét rengeteg szemét került le oda pl komplett lebontott fürdőszoba zsákokba. Némelyik zsákba,számlákat is találni névre szólóan és csak gyűlik. Le kellene zárni a levezető utat amin van sorompó csak mindig nyitva van.”

Az erdő széléről jól látható a 6-os főút. Foto: hulladekvadasz.hu

Budafok – Tétény. Az erdő széléről jól látható a 6-os főút. Foto: hulladekvadasz.hu

Hulladék jellege: kommunális, építési.

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek