Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Apróságok a mélyből? (videóval) - Hulladekvadasz.hu

Apróságok a mélyből? (videóval)

Horgászataink során sok nagy és érdekes dolgot fogunk, amiről be is számolunk nektek, de mi van a kisebb dolgokkal? Eheti beszámolónkból kiderülhet számotokra, hogy milyen apróságok heverhetnek a víz mélyén.

Legtöbbször söröskupakok, konzerves dobozok és fém törmelék, de akadnak köztük értékesebb darabok is. Aki horgászott már tudja, hogy nem egy olcsó sport hiszen megkérik a felszerelések árát, amit egy akadós parton könnyen ott lehet hagyni. Sokszor fogunk még használható dolgokat amiket egy kis tisztítás után újra csatarendbe lehet állítani. Így már egész kis készletünk gyűlt össze horgokból, etetőkosarakból, villantókból. A következő részünkben bemutatjuk, hogy egy jól kiválasztott helyen mennyi beszakított horgászfelszerelést lehet fogni.

Kezdetben olyan vizet kell keresni ahol nagyon sokan a horgásznak és rengeteg az akadó, hínár, sás és nádtorzsa. A szigetszentmiklósi Kis-Duna parton van is egy ilyen stég annyi plusszal, hogy még kettő csónakot is elsüllyesztettek haltartásnak. Gyerekkorunkban sokat jártunk ide és sajnos sikerült is pergetés közben itt hagynunk néhány villantót. Ideje, hogy visszaszerezzük ezeket! Mikor leértünk a partra üres volt a stég, kamerák ki és kezdődhet a horgászat. Ilyenkor nem a szokásos módszert használjuk, nem kezdünk el nagyobb fém dolgok után pásztázva dobálni, inkább centiről-centire haladunk végig a teljes vízterületen.

[Best_Wordpress_Gallery id=”201″ gal_title=”mágnesladys”]

Először mindig a stég előtti területet kell átnézni hiszen ha valami beleesik a vízbe akkor az ide kerül. Most is így tettünk és nem sokára elő került kettő bottartó és egy háromlábú horgászszék. Jó kezdet, de ideje lenne megfogni a hőn áhított felszerelést, ehhez a vízben lévő akadókat kell megtalálni mivel ezek rejtik azt amit keresünk. Ha iszapban húzzuk, akkor a mágnes könnyen jön, ha hínárban, akkor nehezen húzható, ágak között érezni lehet, ahogy azok eltörnek és tovább engedik a felszerelés, ha pedig kopogva jön,  akkor onnan gyorsan húzzuk ki mert azok kövek. A kövek között könnyen elakad a mágnes és csak igen nehezen lehet kiszabadítani. A stég két széléről indultuk befelé pásztázva, gyorsan meg is lettek az első akadók egy hínáros részről néhány műcsali került elő.

Közben Mágnes Ladynek is szerencséje volt, hiszen egy víz alatti bokrot sikerült találnia amiben bővelkedtek a fogásokban. Szereztünk néhány szép körforgót és etetőkosarat. Ezeket több okból is jó kifogni, de abba mind egyet értünk, hogy a vízben semmi keresni valója az ólomnak. Tovább horgásztunk és a mágnes akadt valami nagyon, elindult, jött felénk a szokásos módon és itt már tudtuk, hogy mi is lesz az. Ismertük ezt a fogást, hiszen nem először találkozunk vele annak ellenére is, hogy nem egy őshonos fajról van szó. Ahogy húztuk feljebb és kezdett a zöld lyukacsos oldal kirajzolódni már tudtuk, hogy egy újabb kuka az. Mi is lenne velünk ha nem fognánk minden alkalommal egyet. Folytattuk a horgászatot hiszen a vízterület egy részét még nem sikerült meghorgásznunk. A hínároson tovább haladva ismét akadt valamin a mágnes, megfogta, megmozdította, de amint húzni kezdtük lecsúszott róla. Mikor a mágnest megnéztük piros fémdarabok voltak rajta, kezdett érdekelni mi is lehet az.

Tovább próbáltuk és a harmadik ilyen játékra a mágnessel együtt elindult a part felé a titokzatos tárgy. Stégre emelés után láttuk, hogy egy lábost az, bár, hogy hogyan kerülhetett a vízbe elképzelésünk sem volt. Később egy tésztaszűrő is előkerült, így teljes lett a konyhafelszerelésünk. Lassan elértünk a középre, a vizet teljesen áthorgásztuk és rengeteg dolgot fogtunk. Sikerült egy újabb adag felszerelést találnunk, így összecsomagoltunk és elindultunk haza, hogy legyen még időnk megtisztítani őket.

Üdvözlettel:
Erik és Dávid
Mágnes horgász csapat

You may also like...