Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rendkívül súlyos hulladékhelyzet Zugló elhagyott Öv utcai zöld területén

A képek magukért beszélnek, elképesztő mértékű a szemét nagysága Zugló elhagyott Öv utcai zöld területén. 

Nem mindennapi a látvány egy ilyen mértékű hulladékszennyezettség Budapesten. Legutóbb hasonlóval a Terebesi erdővel kapcsolatban találkoztunk. Az Öv utcai helyszínről több alkalommal kaptunk bejelentéseket, aminek hatására a budapesti csapatunk terepszemle alkalmával utána járt a kialakult helyzetnek.

Öv utca, a Zugló hulladékszennyezett övezete. Fotó: hulladekvadasz.hu

Öv utca, a Zugló hulladékszennyezett övezete. Fotó: hulladekvadasz.hu

Egyik legutóbbi bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Gyakran futok a környéken, de kivételesen erre tévedtem, amikor ez a döbbenetes látvány fogadott. Minden bizonnyal itt életvitelszerűen éltek és hordták ide a hulladék mindennemű formáját. A “telep” tulajdonosai csak a kutyájukat hagyták itt a mérhetetlen szemét mellett. Nehezen találni a szavakat.”

Terepszemle
A bejelentésnek hatására – már a méreténél és súlyosságánál fogva is – utánajártunk és megtudtuk, hogy a terület már több éve lakatlan, hajléktalanok lakják és halmozzák rajta illegálisan a hulladékot. Elhelyezkedésénél fogva minden bizonnyal MÁV terület lehetett egykor. Jelenleg már nem élnek itt a hajléktalanok, de a szemét itt maradt és elszállításra vár. A terület tőszomszédságában van egy korábbi bejelentésünk szintén illegális hulladéklerakó.

Hulladék jellege: kommunális, építési, lomtalanítási, veszélyes és zöldhulladék.

A Google Earth-ön és szembetűnő, hogy már 2014 elején létezett a telep. 2015-ben már nagy méreteket öltött a jelenlegi állapothoz hasonlóan. Fotó: hulladekvadasz.hu

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek