Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Rendkívül súlyos hulladékhelyzet Zugló elhagyott Öv utcai zöld területén - Hulladekvadasz.hu

Rendkívül súlyos hulladékhelyzet Zugló elhagyott Öv utcai zöld területén

A képek magukért beszélnek, elképesztő mértékű a szemét nagysága Zugló elhagyott Öv utcai zöld területén. 

Nem mindennapi a látvány egy ilyen mértékű hulladékszennyezettség Budapesten. Legutóbb hasonlóval a Terebesi erdővel kapcsolatban találkoztunk. Az Öv utcai helyszínről több alkalommal kaptunk bejelentéseket, aminek hatására a budapesti csapatunk terepszemle alkalmával utána járt a kialakult helyzetnek.

Öv utca, a Zugló hulladékszennyezett övezete. Fotó: hulladekvadasz.hu

Öv utca, a Zugló hulladékszennyezett övezete. Fotó: hulladekvadasz.hu

Egyik legutóbbi bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Gyakran futok a környéken, de kivételesen erre tévedtem, amikor ez a döbbenetes látvány fogadott. Minden bizonnyal itt életvitelszerűen éltek és hordták ide a hulladék mindennemű formáját. A „telep” tulajdonosai csak a kutyájukat hagyták itt a mérhetetlen szemét mellett. Nehezen találni a szavakat.”

Terepszemle
A bejelentésnek hatására – már a méreténél és súlyosságánál fogva is – utánajártunk és megtudtuk, hogy a terület már több éve lakatlan, hajléktalanok lakják és halmozzák rajta illegálisan a hulladékot. Elhelyezkedésénél fogva minden bizonnyal MÁV terület lehetett egykor. Jelenleg már nem élnek itt a hajléktalanok, de a szemét itt maradt és elszállításra vár. A terület tőszomszédságában van egy korábbi bejelentésünk szintén illegális hulladéklerakó.

Hulladék jellege: kommunális, építési, lomtalanítási, veszélyes és zöldhulladék.

A Google Earth-ön és szembetűnő, hogy már 2014 elején létezett a telep. 2015-ben már nagy méreteket öltött a jelenlegi állapothoz hasonlóan. Fotó: hulladekvadasz.hu

[codepeople-post-map]

Továbbítjuk a bejelentést az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!

You may also like...